Τετάρτη 27 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στη Χίο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την πυρκαγιά στη Χίο. Σε αυτήν αναφέρεται:

«Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη νότια Χίο κι αποτέλειωσε ό,τι διασώθηκε από τις πυρκαγιές του 2012, αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της ζωής και της υγείας του λαού, της αγροτικής παραγωγής και του περιβάλλοντος.

Οι νέες μεγάλες καταστροφές μαστιχόδεντρων, ελιών, καλλιεργειών και δασικών εκτάσεων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πυροσβεστών κι εθελοντών, αναδεικνύουν με τραγικό τρόπο τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, που διατηρούν τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και κονδύλια στις υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών και αφήνουν παντελώς απροστάτευτα τα δάση, υποδομές, λαϊκές κατοικίες και περιουσίες, θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Το ΚΚΕ απαιτεί από τις αρμόδιες κρατικές και τοπικές αρχές να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Χίο και πολύ περισσότερο για την αποτροπή εκδήλωσης νέων το επόμενο διάστημα, στο νησί και σε όλη την Ελλάδα. Κάθε κομμάτι καμένου δάσους να κηρυχθεί αναδασωτέο, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αλλαγές στη χρήση γης. Να καταγραφούν άμεσα όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες από το κράτος.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι και τα αναγκαία και ζωτικής σημασίας μέτρα για την αντιπυρική προστασία, γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος, θα παύσουν να είναι ευχολόγιο μόνο όταν τεθούν στο στόχαστρο της οργανωμένης λαϊκής πάλης, κόντρα στις πολιτικές κυβερνήσεων - ΕΕ, που δεν αφήνουν τίποτε όρθιο στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας της καπιταλιστικής οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ