Πέμπτη 28 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σήμερα η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου

Στις 7.30 μ.μ., στο χώρο όπου δολοφονήθηκε, Ιερά Οδός και Αγ. Αννης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 36 χρόνων από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), το Κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής συνδιοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης σήμερα, Πέμπτη, στις 7.30 το απόγευμα, έξω από το πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Αννης). Με ανακοίνωσή του, σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση καλεί και το ΠΑΜΕ.

Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ήταν μέλος της ΚΝΕ και φοιτήτρια της Παντείου. Στις 28 Ιούλη 1980 δολοφονήθηκε την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες και τις εργάτριες της ΕΤΜΑ. Η εργοδοσία είχε δώσει εκείνη τη μέρα εντολή: «Να μην πάρουν οι εργάτες προκηρύξεις του ΚΚΕ. Για κανένα λόγο»... Με αυτές τις εντολές έφυγαν από το εργοστάσιο τα λεωφορεία της εταιρείας, μην υπολογίζοντας τίποτα, ούτε καν την ανθρώπινη ζωή. Η θυσία της Σωτηρίας θυμίζει ότι οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης δεν ήρθαν χωρίς σύγκρουση, χωρίς αγώνες, χωρίς δυσκολίες στον ανηφορικό δρόμο της ταξικής πάλης.

Και σήμερα, 36 χρόνια μετά, η ΚΝΕ στην ανακοίνωση - κάλεσμα για την εκδήλωση στη μνήμη της Σ. Βασιλακοπούλου σημειώνει μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε αποφασιστικά, για να δυναμώσει η οργάνωση των νέων σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, στις λαϊκές γειτονιές, με τη συμμετοχή στην πάλη, στη διαμόρφωση στόχων και αιτημάτων, στις μαζικές διαδικασίες. Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων. Ο οργανωμένος αγώνας μαζί με το εργατικό κίνημα, η ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας ρήξης και ανατροπής με τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό είναι η τεράστια δύναμη που μπορεί να σαρώσει το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ