Παρασκευή 29 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλούσια δραστηριότητα ενταγμένη στο 42ο Φεστιβάλ

Οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζονται και μεταφέρουν σε όλη τη χώρα το μήνυμα που εκπέμπει το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ: «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή - "Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" (Ναζίμ Χικμέτ)».

Το επόμενο διάστημα προγραμματισμένες είναι οι εξής εκδηλώσεις:

Στη Λευκάδα, εκδήλωση στην Καρυά θα γίνει αύριο, Σάββατο.

Στην Εύβοια θα γίνει, την Τετάρτη 3 Αυγούστου, ιστορικός περίπατος στα λημέρια του Ανεξάρτητου Τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν το μνημείο του Θύμιου Καψή (Καπετάν Ανάποδου), θα δουν βίντεο με σχετικά ιστορικά ντοκουμέντα και θα ακολουθήσει γεύμα στο Προκόπι. Ωρα αναχώρησης 9 π.μ. από το λιμάνι της Χαλκίδας. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984.324.980.

Στην Πάτρα, στο Νότιο Πάρκο, το Σάββατο 6 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στο Προσφυγικό.

Στην Κεφαλονιά, στην πλατεία Ληξουρίου, το Σάββατο 6 Αυγούστου, θα γίνει εκδήλωση με θέμα ενάντια στα ναρκωτικά. Θα μιλήσει ο Κ. Βασιλάτος, στέλεχος του ΚΚΕ, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμα παιχνίδι quizdom και επίδειξη από τοπικό χορευτικό σύνολο.

Κινηματογραφικές προβολές

Συνεχίζονται, παράλληλα, οι προβολές ταινιών που διοργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Πελοπόννησο. Οι προβολές σε όλες τις πόλεις ξεκινούν στις 9 μ.μ. και το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

-- Στην Κόρινθο, στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Δημαρχείου, τις μέρες: Σήμερα Παρασκευή, Παρασκευή 5 Αυγούστου και Τετάρτη 10 Αυγούστου.

-- Στο Ναύπλιο, στο Θεατράκι του ΟΣΕ, τις μέρες: Σήμερα Παρασκευή, Τρίτη 2 Αυγούστου και Κυριακή 7 Αυγούστου.

-- Στην Τρίπολη, στη Σκακιέρα, τη Δευτέρα 1 Αυγούστου.

-- Στη Σπάρτη, στις νέες εργατικές εστίες, την Τρίτη 2 Αυγούστου.

-- Στην Καλαμάτα, στην πλατεία Μαυρομιχάλη, τις μέρες: Πέμπτη 4 Αυγούστου και Τετάρτη 10 Αυγούστου.

Διήμερη κατασκήνωση στη Γαύδο

Από σήμερα ξεκινάει το Διήμερο που διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ στη Γαύδο, στις 29 - 31 Ιούλη, για να τιμήσει τους εξόριστους της περιόδου 1928 - 1951 στο νησί. Οι συμμετέχοντες κατασκηνώνουν στο Σαρακήνικο και το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει:

Σήμερα, Παρασκευή: Στις 17.30 ξενάγηση στο σπίτι των εξορίστων που το έχτισαν οι ίδιοι στο Σαρακήνικο, στις 18.00 ξενάγηση στο διώροφο στο Καστρί που επίσης λειτουργούσε ως χώρος κράτησης εξορίστων, καθώς και στα Γαλανά που και εκεί υπήρχαν εκτοπισμένοι εξόριστοι. Στις 20.00 επίσκεψη στον Φάρο. Στις 21.00 προβολή ταινίας.

Αύριο, Σάββατο: Στις 12.00 εκδήλωση στο σπίτι των εξορίστων στο Σαρακήνικο με ομιλητή τον Βάγια Βάγια, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ. Τοποθέτηση τιμητικής πλάκας για τους εξόριστους και κατάθεση στεφάνων. Στις 18.30 αθλητικές δραστηριότητες. Στις 21.00 λαϊκό γλέντι στη «Χελώνα».

Ακόμα, στο πλαίσιο του Διημέρου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με την δήμαρχο της Γαύδου για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ