Σάββατο 30 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζονται σε όλη τη χώρα μέσα στο καλοκαίρι με κεντρικό σύνθημα: «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή - "Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" (Ναζίμ Χικμέτ)».

Μια τέτοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους Κωστακιούς Αρτας, που έβαλε στο επίκεντρό της το θέμα των ναρκωτικών και το σύνθημα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις - Οχι σε όλα τα ναρκωτικά». Με έντονη την παρουσία νεολαίας, η εκδήλωση έγινε στο δημοτικό σχολείο του χωριού και ξεκίνησε με τουρνουά μπάσκετ 3on3. Μετά και από την απονομή μεταλλίων στη νικήτρια ομάδα του τουρνουά και αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες, ακολούθησε συζήτηση με εισηγητή τον Γιάννη Νικολέτο, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Αρτας της ΚΝΕ, που μίλησε για το πολυπαραγοντικό φαινόμενο της χρήσης και της εξάρτησης στον καπιταλισμό, που εκφράζει ακραία κοινωνική αποξένωση. Η βραδιά έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τον ράπερ Σίγμα-Πι.

Το επόμενο διάστημα, προγραμματισμένες είναι επίσης οι εξής εκδηλώσεις:

Στη Λευκάδα, εκδήλωση στην Καρυά θα γίνει σήμερα, Σάββατο.

Στην Εύβοια θα γίνει, την Τετάρτη 3 Αυγούστου, ιστορικός περίπατος στα λημέρια του Ανεξάρτητου Τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν το μνημείο του Θύμιου Καψή (Καπετάν Ανάποδου), θα δουν βίντεο με σχετικά ιστορικά ντοκουμέντα και θα ακολουθήσει γεύμα στο Προκόπι. Ωρα αναχώρησης 9 π.μ. από το λιμάνι της Χαλκίδας. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984.324.980.

Στην Πάτρα, στο Νότιο Πάρκο, το Σάββατο 6 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στο Προσφυγικό.

Στην Κεφαλονιά, στην πλατεία Ληξουρίου, το Σάββατο 6 Αυγούστου, θα γίνει εκδήλωση με θέμα ενάντια στα ναρκωτικά. Θα μιλήσει ο Κ. Βασιλάτος, στέλεχος του ΚΚΕ, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμα παιχνίδι quizdom και επίδειξη από τοπικό χορευτικό σύνολο.

Κινηματογραφικές προβολές

Συνεχίζονται, παράλληλα, οι προβολές ταινιών που διοργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Πελοπόννησο. Οι προβολές σε όλες τις πόλεις ξεκινούν στις 9 μ.μ. και το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

-- Στο Ναύπλιο, στο Θεατράκι του ΟΣΕ, τις μέρες: Τρίτη 2 Αυγούστου και Κυριακή 7 Αυγούστου.

-- Στην Τρίπολη, στη Σκακιέρα, τη Δευτέρα 1 Αυγούστου.

-- Στη Σπάρτη, στις νέες εργατικές εστίες, την Τρίτη 2 Αυγούστου.

-- Στην Καλαμάτα, στην πλατεία Μαυρομιχάλη, τις μέρες: Πέμπτη 4 Αυγούστου και Τετάρτη 10 Αυγούστου.

-- Στην Κόρινθο, στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Δημαρχείου, τις μέρες: Παρασκευή 5 Αυγούστου και Τετάρτη 10 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ