Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Προωθεί επιχειρηματικότητα και ελαστικές μορφές εργασίας

Την προστασία της επιχειρηματικότητας, τη μείωση των δαπανών του δήμου και την προώθηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης προωθεί, ανάμεσα σε άλλα, η δημοτική Αρχή Ηρακλείου Κρήτης, με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Οικονομικό - Στρατηγικό σχεδιασμό) για τα έτη 2015 - 2020 που έφερε σε συζήτηση τη Δευτέρα, οπότε και επιβεβαιώθηκε εκ νέου η προσήλωσή της στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ την οποία εξειδικεύει σε επίπεδο δήμου.

«Η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει τα μνημόνια σε μικρότερη κλίμακα. Οπως ακριβώς κάνει και με τον ετήσιο προϋπολογισμό», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηρακλείου. Οπως μας ενημερώνει, στο σχεδιασμό που παρουσιάστηκε από τη διοίκηση του δήμου, προωθούνται, ανάμεσα σε άλλα, η προστασία της επιχειρηματικότητας (π.χ. open mall με 24ωρη - 7ήμερη εργασία), η προσπάθεια δημιουργίας θετικού εδάφους για επενδύσεις (δηλαδή φοροαπαλλαγές, μηδενικά μισθώματα σε δημοτικά κτίρια, κ.λπ.), η μείωση των δαπανών του δήμου (εννοώντας τους μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο Δήμο), οι ελαστικές μορφές απασχόλησης (εννοώντας την κοινωνική εργασία ή τις συμβάσεις έργου, όπου ο εργαζόμενος γίνεται «επιχειρηματίας» για να πληρώνει φόρους, ΦΠΑ κ.λπ. χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα) κ.λπ. κ.λπ.

Οπως σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση», από τις 750 σελίδες του συγκεκριμένου προγράμματος, απουσιάζει οποιοδήποτε αίτημα «για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για προγραμματισμό και έργα που έχουν ανάγκη οι λαϊκές οικογένειες του Δήμου, με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό π.χ. αντισεισμική προστασία και αντιπλημμυρικά έργα, για την τραγική κατάσταση με τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία, τα σχολειά, κ.λπ. Αντίθετα, είναι φανερό ότι η επιδίωξη της δημοτικής αρχής και του προγράμματος δράσης της είναι να σπρώξει την εργατική τάξη, το λαό, στο να υιοθετήσει την ιδεολογία του κεφαλαίου: Εργαζόμενοι και αφεντικά να ζούμε αγαπημένα και όλοι μαζί να παλεύουμε να έχει λεφτά το αφεντικό και εμείς δουλειά με ψίχουλα. Ειδικά δε μέσα στην κρίση, να βάλουμε πλάτη για να σωθούν οι "επενδυτές" και να έρθουν κι άλλοι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός της Ικαρίας ξέρει καλά ποιον είχε δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και ποιον απέναντί του (2023-09-23 00:00:00.0)
Η διεκδίκηση αντιπλημμυρικής προστασίας να μπει στην προμετωπίδα του λαϊκού κινήματος (2018-07-04 00:00:00.0)
Παρέμβαση με αφορμή τις αντιδραστικές αλλαγές στην Τοπική Διοίκηση με τον «Κλεισθένη» (2018-05-04 00:00:00.0)
Απαντήσεις σχετικά με τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας (2016-10-07 00:00:00.0)
Αγώνας για παιδικούς σταθμούς (2012-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ