Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ταξίδι σε κάθε γωνιά της χώρας

Οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζονται σε όλη τη χώρα μέσα στο καλοκαίρι με κεντρικό σύνθημα: «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή - "Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" (Ναζίμ Χικμέτ)».

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας, των μαθητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων κι ανέργων, κάθε νέου που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. Ηδη οι μέχρι τώρα εκδηλώσεις χαρακτηρίζονται από την πολυμορφία και αποτελούν τόπο συνάντησης αγώνα, διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Η μαζική συμμετοχή σε αυτές επιβεβαιώνουν ότι αποτελεί πλέον «θεσμό» για τη νεολαία, αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται και αναβαθμίζεται, γιατί η «καρδιά» του είναι ο στόχος για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, η νέα σοσιαλιστική κοινωνία.

Τις επόμενες μέρες, προγραμματισμένες είναι οι εξής εκδηλώσεις:

Στην Πάτρα, στο Νότιο Πάρκο, αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στο Προσφυγικό.

Στην Κω, αύριο Σάββατο στην πλατεία Κέφαλου.

Στην Κεφαλονιά, στην πλατεία Ληξουρίου, την Κυριακή 7 Αυγούστου, θα γίνει εκδήλωση με θέμα ενάντια στα ναρκωτικά. Θα μιλήσει ο Β. Βασιλάτος, μέλος ΤΣ Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμα παιχνίδι quizdom και επίδειξη από τοπικό χορευτικό σύνολο.

Την Κυριακή, 7 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στην παραλία της Ιερισσού (μνημείο του ψαρά), στη Χαλκιδική. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Την Κυριακή, 7 Αυγούστου, θα γίνει εκδήλωση στη Λήμνο, στο λιμάνι της Μύρινας στο Δημαρχείο στις 8.30 το βράδυ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον ΔΣΕ, ομιλία από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι.

Την Τρίτη, 9 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί ιστορικός περίπατος στη Ζαχάρω, με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ.

Διήμερη φεστιβαλική δραστηριότητα θα πραγματοποιήσει η Oργάνωση Bάσης Μεσαράς της ΚΝΕ, στις 9 και 10 Αυγούστου. Η πρώτη μέρα θα είναι αφιερωμένη στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό (κλειστό γήπεδο Μεσαράς στις 6μ.μ.), ένα θέμα με ιδιαίτερη σημασία καθώς στη Μεσαρά οι ελεύθεροι χώροι άθλησης είναι ελάχιστοι και αυτοί ξεχασμένοι, πολλές φορές ακατάλληλοι, χωρίς τη στοιχειώδη υποδομή. Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στον Θέμο Κορνάρο, τον μεγάλο κομμουνιστή, Μεσαρίτη λογοτέχνη (κεντρική πλατεία Σίβα, στις 8.30μ.μ.).

Στις Καλύβες Αποκορώνου την Πέμπτη 11 Αυγούστου, η ΤΟ Χανίων της ΚΝΕ τιμά τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην επαρχία Αποκορώνου και Σφακίων, που έδωσαν τη ζωή τους για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή βίντεο για τα 70χρονα του ΔΣΕ, καθώς και βίντεο αφιερωμένο στους μαχητές του ΔΣΕ από τον Αποκόρωνα και τα Σφακιά, ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ, κρητικό γλέντι.

Η ΟΒ Μανταμάδου της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει προφεστιβαλική εκδήλωση την Πέμπτη, 18 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Πολύκεντρο.

Το Σάββατο, 20 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία Ναυπάκτου εκδήλωση με θέμα τον αθλητισμό. Θα μιλήσει ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μέλος του ΤΣ Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ. Επιπλέον, το πρόγραμμα θα έχει τουρνουά μπάσκετ 3on3 και λαϊκό γλέντι.

Το Σάββατο, 20 Αυγούστου, στο Νότιο Πάρκο στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στο Προσφυγικό. Θα μιλήσει ο Γιάννης Αποστολόπουλος, μέλος του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Επιπλέον, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και λαϊκό γλέντι.

Την Τετάρτη, 24 Αυγούστου, στην Αρχαία Ολυμπία εκδήλωση με θέμα τον αθλητισμό.

Το Σάββατο, 3 Σεπτέμβρη, στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου θα μιλήσει ο Χρήστος Τριάντης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΤΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Κινηματογραφικές προβολές

Παράλληλα, ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες οι προβολές ταινιών που διοργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Πελοπόννησο. Οι προβολές ξεκινούν στις 9 μ.μ. και το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

-- Στην Καλαμάτα, στην πλατεία Μαυρομιχάλη, την Τετάρτη 10 Αυγούστου.

-- Στην Κόρινθο, στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Δημαρχείου, σήμερα, Παρασκευή, και Τετάρτη 10 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ