Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
«Εφιάλτης»... θερινής νυκτός

Σε ...εφιάλτη μετατράπηκαν τα όνειρα των δύο ελληνικών ομάδων, του πρωταθλητή Ολυμπιακού και δευτεραθλητή ΠΑΟΚ, για συνέχεια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν, αφού οι ήττες από Χάποελ Μπερ Σεβά και Αγιαξ, αντίστοιχα, στα δεύτερα παιχνίδια για τον Γ` προκριματικό της διοργάνωσης επέφεραν τον αποκλεισμό τους. Μάλιστα, η νέα σεζόν του θεσμού θα είναι η πρώτη για την Ελλάδα μετά από 20 χρόνια που δεν θα εκπροσωπηθεί με ομάδα στη φάση των ομίλων.

Για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, αν τα πράγματα είχαν στραβώσει στο πρώτο παιχνίδι όταν κόλλησε στο 0-0 με την Χάποελ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην έρημο του Μπερ Σεβά (όπου και βρίσκεται το γήπεδο της Χάποελ) ήρθε και η ήττα με 1-0 (Τζέντεκ 79') να τελειώσει πρόωρα την παρουσία του στη διοργάνωση. Η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε αρκετά κατώτερη των περιστάσεων χωρίς σαφές αγωνιστικό πλάνο και σημαντικό πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Χαρακτηριστικό του δεύτερου μάλιστα είναι το γεγονός ότι στο ενεργητικό της είχε μόλις 3 τελικές, από τις οποίες η μια ήταν κεφαλιά του πορτιέρο Καπίνο στα τελευταία λεπτά, όταν και βγήκε μπροστά σε στημένη φάση.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί αυτόχειρας και μάλιστα «ιδανικός», αφού ηττήθηκε από τον Αγιαξ με 2-1 κι έτσι είπε και αυτός «αντίο». Οι «ασπρόμαυροι» που είχαν μείνει όρθιοι στην Ολλανδία (1-1) κατάφεραν να κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα για αυτούς προηγούμενοι «με το καλημέρα» (μόλις στο 4') με τον Αθανασιάδη που στη συνέχεια έχασε άλλες δυο σημαντικές ευκαιρίες (20', 25') να εδραιώσει την πρόκριση. Ο Αγιαξ κατάφερε να ισοφαρίσει στο φινάλε του ημιχρόνου με εύστοχο πέναλτι (το οποίο αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι) του Κλάασεν, ενώ με τον ίδιο παίκτη σε καίριο σημείο του αγώνα λίγο πριν το φινάλε (88') πήραν την πολύτιμη νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ