Τρίτη 9 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΑΒ
Χτύπημα στη σταθερή δουλειά οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Προσλήψεις μόνιμου τακτικού προσωπικού και όχι εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διεκδικούν οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Εργατοϋπαλληλικής Συσπείρωσης στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). Χαρακτηρίζουν χτύπημα στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά τις προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση μετά την ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.

«Η νέα τροπολογία αποτελεί ένα ακόμα προσεχτικά μελετημένο βήμα για το χτύπημα του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία», τονίζει η Δημοκρατική Εργατοϋπαλληλική Συσπείρωση στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «Η εξέλιξη αυτή δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία". Εντάσσεται στους συνολικότερους σχεδιασμούς ΕΕ - κυβέρνησης - κεφαλαίου που χτυπάνε τα εργασιακά δικαιώματα του συνόλου της εργατικής τάξης».

Οσο για τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΕΑΒ ότι οι συμβάσεις αυτές έρχονται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, απαντά: «Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού έχει προκύψει επειδή η ΕΑΒ - όπως και το σύνολο των Αμυντικών Βιομηχανιών - λειτουργεί με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος και κάτω από τους όρους του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, ως υποκατασκευαστής άλλων μεγαλύτερων ομίλων και όχι με κριτήριο τις ανάγκες του λαού. Σε αυτά τα πλαίσια η ΕΑΒ απαξιώνεται και δημιουργούνται αρνητικές για τους εργαζόμενους συνέπειες. Για όλα αυτά υπάρχει διαχρονική ευθύνη τόσο των κυβερνήσεων όσο και των Διοικήσεων της εταιρίας από τη στιγμή που ευθυγραμμίζονται με τις επιλογές της ΕΕ».

Η Δημοκρατική Εργατοϋπαλληλική Συσπείρωση απευθύνει στους εργαζόμενους στην ΕΑΒ κάλεσμα για κοινό μέτωπο και αγώνα, χωρίς διαχωρισμούς σε μόνιμους και εργολαβικούς, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ