Τρίτη 9 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Τάζει στο κεφάλαιο αποδοτικότερο μείγμα μέτρων

Πρόμαχος της «επιχειρηματικότητας» εμφανίζεται με κάθε ευκαιρία η ΝΔ, πασχίζοντας να επανακτήσει την εμπιστοσύνη του κεφαλαίου ως ικανότερη να διαχειριστεί τα ζητήματά του, με αποδοτικότερο για τους επιχειρηματικούς ομίλους μείγμα μέτρων.

Σε αυτήν τη βάση, επιμένει να προχωρήσει τάχιστα η «επένδυση» στο Ελληνικό, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «παράγει αδιέξοδα (...) στο ζωτικό για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας τομέα των επενδύσεων».

Στον ίδιο καμβά, και σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «επιλέγει, για άλλη μια φορά, να χτυπήσει τις ιδιωτικές επενδύσεις, να υπονομεύσει την ανάπτυξη». Οτι το κείμενο που κατάρτισε η κυβέρνηση «δεν επιτρέπει στους ιδιώτες να επενδύσουν στον τομέα αυτό, παρά μόνο με τη σύμπραξη του Δημοσίου (...) Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει άμεσα τις χρεοκοπημένες ιδεοληψίες της, που φρενάρουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και να αποσύρει άμεσα τις σχετικές διατάξεις. Η χώρα μας χρειάζεται πολιτικές στήριξης και όχι υπονόμευσης των ιδιωτικών επενδύσεων».

Τάζει, δε, ότι «οι πολιτικές αυτές είναι δέσμευση για τη νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ως προς αυτό ήταν χαρακτηριστική και η δήλωση του αντιπροέδρου του κόμματος, αρμόδιου για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκη, για «ένα Κράτος με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες. Ενα Κράτος, το οποίο να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, που είναι και προϋπόθεση για νέες δουλειές. Εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση και σύντομα θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένες θέσεις», διαβεβαίωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ