Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οπτικό ρέκβιεμ για τη Μεσόγειο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών της δράσεων, διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Ξένου με τίτλο «Διαπλέοντες το Αιγαίο - Ενα Οπτικό Ρέκβιεμ για τη Μεσόγειο», στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μυτιλήνης.

Τα ερωτήματα που θέτει με το έργο του προκαλούν και ανασκευάζουν το χώρο της ελληνικής ζωγραφικής. Η θάλασσα του καλλιτέχνη, ρεαλιστική, υπερρεαλιστική ή εξπρεσιονιστική, είναι σκληρή, ακόμη και όταν έχει καμπύλα κύματα εγκυμονεί το απροσδόκητο.

Ο ίδιος γράφει για τη θάλασσα: «Η θάλασσα είναι κυκλοθυμική, δύστροπη, τραγική, τρυφερή, επικίνδυνη, εκδικητική, ανεξάντλητη σαν την ελευθερία. Ηχεί σαν φούγκα, σονάτα, ρέκβιεμ... Μιλάει όλες τις γλώσσες και ποτέ δεν ησυχάζει»...

Ο Γιώργος Ξένος (γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1953) αποφοίτησε το 1982 από την Εcole Nationale Superieure des Beaux - Arts, Section des Arts Plastiques στο Παρίσι. Από το 1988 έως το 1992 έζησε και εργάστηκε στο Βερολίνο και από το 1993 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Κάστρο και στο Οθωμανικό Λουτρό Τσαρσί Χαμάμ της Μυτιλήνης. Διάρκεια μέχρι 20 Σεπτέμβρη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ