Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Κομβική αναμέτρηση για την Εθνική ανδρών

Το πλέον κομβικό της παιχνίδι στο τουρνουά του πόλο αναμένεται να δώσει τα ξημερώματα του Σαββάτου ώρα Ελλάδας (01.30) η Εθνική ανδρών κόντρα στην οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων και ευχάριστη έκπληξη όλου του τουρνουά μέχρι στιγμής, Βραζιλία. Το αποτέλεσμα του παιχνιδιού αναμένεται να κρίνει πολλά στο ζήτημα της πρωτιάς στον όμιλο αφού οι δύο αντίπαλοι είναι απ' τους βασικούς διεκδικητές, με τους Βραζιλιάνους να είναι πρώτοι με το απόλυτο 3 στα 3 (μετά και τη νίκη - έκπληξη επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Σερβίας) και την Ελλάδα να ακολουθεί με 4 βαθμούς (2 ισοπαλίες, μία νίκη). Ωστόσο για την ελληνική ομάδα έχει μεγαλύτερη σημασία αφού θα κρίνει πολλά για την πρόκριση στα προημιτελικά. Σημειώνεται ότι αυτή την έχουν ήδη εξασφαλίσει οι Βραζιλιάνοι. Ουσιαστικά, με νίκη η Ελλάδα αφενός μεν σφραγίζει την πρόκριση στα προημιτελικά, αφετέρου γίνεται και το πρώτο φαβορί για την πρώτη θέση μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της φάσης των ομίλων. Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας η Ελλάδα χάνει οριστικά τις ελπίδες για πρωτιά, την οποία σφραγίζουν οι οικοδεσπότες, ενώ μπλέκει σε περιπέτειες ακόμα και για την πρόκριση ενόψει του φινάλε των αγώνων της κόντρα στην Αυστραλία κινδυνεύοντας και με αποκλεισμό (σε περίπτωση νέας αποτυχίας κόντρα στα... καγκουρό).

Στην ελληνική ομάδα το γεγονός ότι η Βραζιλία εξελίχθηκε στην ομάδα - έκπληξη του θεσμού δεν δείχνει να αγχώνει παίκτες και τεχνικό τιμ και υπάρχει η αισιοδοξία για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα, που θα την φέρει πιο κοντά στο στόχο της πρόκρισης στα προημιτελικά. Συγκέντρωση και ακόμα καλύτερη διαχείριση του παιχνιδιού και των δυνάμεων ώστε να αποφευχθούν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση που υπήρχαν στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν αυτά που ζήτησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, ενόψει της αναμέτρησης με τη Βραζιλία.

  • Στα άλλα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής του ομίλου θα παίξουν: Ουγγαρία - Ιαπωνία (σήμερα 15.00), Σερβία - Αυστραλία (ξημερώματα Σαββάτου, 04.10).
  • Η βαθμολογία του ομίλου (3 αγ.): Βραζιλία 6, Ελλάδα 4, Αυστραλία 3, Ουγγαρία 3, Σερβία 2, Ιαπωνία 0.
  • Η βαθμολογία του άλλου ομίλου: Ιταλία 6 (προκρίθηκε), Ισπανία 4, Κροατία 4, Μαυροβούνιο 2, ΗΠΑ 2, Γαλλία 0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ