Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδηλώσεις στο Νομισματικό Μουσείο

Το Επιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα) συμμετέχει για μια ακόμα φορά στον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου, θεσμό που κλείνει φέτος είκοσι χρόνια.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στον Κήπο των Μουσών του Νομισματικού Μουσείου τη μουσική εκδήλωση «Η Ζωή με την Πανσέληνο», την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 21.00.

Η διεθνούς φήμης συνθέτης, σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια θα παρουσιάσει με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες «Τα μονοπάτια της Μεσογείου και της Ελληνικής Παράδοσης», που περιλαμβάνουν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα, καθώς και συνθέσεις δικές της, αλλά και από το διεθνές ρεπερτόριο.

Συντελεστές: Ζωή Τηγανούρια (ακορντεόν), Ιάσονας Κτενάς (παραδοσιακό βιολί), Γιάννης Σεβαστόπουλος (λαούτο), Πασχάλης Παπαζούδης (πιάνο), Στέλιος Γενεράλης (τύμπανα/κρουστά)

Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Τηγάνης

Φιλική συμμετοχή: Πολυτίμη Γιώτα

Χορογραφίες και χορός στα βαλκανικά και δυτικότροπα κομμάτια: Αλίκη Μαυροειδή, Ελενα Λιναρδάκη

Συμμετέχει: Ομάδα Παραδοσιακών Χορών από όλη την Ελλάδα

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ζωή Τηγανούρια.

Και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 21.30, στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival, θα προβληθεί η ταινία «Το Θέατρο του Αίματος» (Theatre of Blood, 1973) του Ντάγκλας Χίκοξ στο πλαίσιο του αφιερώματος «Shakespeare in the City».

Πρόκειται για ταινία τρόμου γκραν γκινιόλ, με ακαταμάχητο μαύρο χιούμορ. Ενας σαρδόνιος Βίνσεντ Πράις πρωτοστατεί σε αυτή την εκκεντρική παρωδία, όπου ένας ηθοποιός εκδικείται τους κριτικούς θεάτρου που τον απαξίωσαν, έχοντας ως εγχειρίδιο φόνου τα έργα του Σαίξπηρ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ