Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τρίτωσε η καταστροφή, αλλά για αποζημιώσεις ούτε λόγος

Τις καθυστερήσεις στην καταγραφή των ζημιών προκειμένου να αποζημιωθούν έγκαιρα στο 100% οι πληγέντες αγρότες από τον παγετό του Μάη σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας. Παράλληλα, εκφράζει ανησυχία για την πορεία των εκτιμήσεων, μετά και τη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές της Τεγέας και της Μαντινείας την Τρίτη 9 Αυγούστου, η οποία «δεν άφησε τίποτα όρθιο από όσα είχαν απομείνει από τον παγετό του Μάη, που ακόμα δεν έχουν γίνει εκτιμήσεις, και τις πλημμύρες πριν από δύο μήνες».

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου κήρυξε τότε την περιοχή σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», που παραμένει μόνο στα χαρτιά, καθώς δεν έχει ενημερωθεί κανένας αρμόδιος φορέας για να λάβει μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, όπως αυτά που προβλέπονται (ΟΓΑ, ΔΕΗ, κ.λπ.), ενώ ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον. Στον αντίποδα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής έχουν δει το ίδιο διάστημα το διπλασιασμό του χαρατσιού για τα οδοιπορικά των ελεγκτών από τον ΕΛΓΑ, τα οποία μάλιστα δεν δαπανιούνται από τον Οργανισμό γι' αυτόν τον σκοπό.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας καταγγέλλει τις ευθύνες της κυβέρνησης και καλεί τον αγροτικό κόσμο και ειδικά τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους να οργανωθούν και να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους με μέτρα, όπως: Αμεση καταγραφή και αποζημίωση στο 100% της ζημιάς, απαλλαγή όπως προβλέπει η «έκτακτη ανάγκη» από πληρωμές δημοτικών τελών, ΔΕΗ, δάνεια, φόρους, εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία κ.τ.λ., έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους πληγέντες, μέτρα προστασίας από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Στο μεταξύ, τη συγκρότηση προεδρείου ανακοίνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Σάμου και σημειώνει: «Η ίδρυση του Συλλόγου μας ήρθε να καλύψει την ανάγκη κοινής έκφρασης και οργάνωσης όλων των αγροτών ανεξάρτητα από τον παραγωγικό τομέα στον οποίο εργάζονται, ανεξάρτητα αν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες ή όχι. Ο Αγροτικός Σύλλογος είναι το δικό μας αποκούμπι για την οργάνωση της πάλης μας για την επιβίωσή μας, για τον κοινό βηματισμό μας με τους εργάτες και τους φτωχούς και μεσαίους αυτοαπασχολούμενους, με τη νεολαία, ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο και για τα κοινά μας συμφέροντα».

Καλεί τους αγρότες «να συσπειρωθούν, να μαζικοποιήσουν το Σύλλογο» και προαναγγέλλει πρωτοβουλίες ενημέρωσης και αγώνα το αμέσως επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ