Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Ζητά την παράταση συμβάσεων εργαζομένων

Την παράταση των συμβάσεών τους, αλλά και τη μονιμοποίησή τους με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, των ΔΕ ηλεκτρολόγων της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Εργου ζητά η δημοτική αρχή Πάτρας με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Επισημαίνει πως αποκλείστηκαν αδικαιολόγητα από την παράταση που δόθηκε για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας και πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Η δημοτική αρχή με επιστολή της στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και τον αναπληρωτή υπουργό, Χριστόφορο Βερναρδάκη, ζητά την παράταση των συμβάσεων εργασίας των ΔΕ ηλεκτρολόγων της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Εργου, που αδικαιολόγητα αποκλείστηκαν από τη μέχρι 31 Δεκέμβρη 2016 παράταση, που δόθηκε για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας, οι οποίοι είχαν προσληφθεί διά μέσου της ίδιας προκήρυξης ΑΣΕΠ στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους, όχι μόνο την παράταση των συμβάσεών τους, αλλά τη μονιμοποίησή τους με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών μας, έχουν δε προσληφθεί με 8μηνη σύμβαση εργασίας και με κριτήρια του ΑΣΕΠ.

Κάτι που εμποδίζεται από τις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία αταλάντευτα τις υπηρετεί, καθιστώντας ομήρους τους εργαζομένους μας, στέλνοντάς τους τελικά στην ανεργία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ