Τρίτη 23 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Εν κρυπτώ εκλογές στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Τις εν κρυπτώ διαδικασίες με τις οποίες οργανώνει τις αρχαιρεσίες η πλειοψηφία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων καταγγέλλει η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ. Οπως επισημαίνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, η πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ και ο ίδιος ο πρόεδρος αρνούνται σε ξενοδοχοϋπαλλήλους την εγγραφή στο σωματείο και τη συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, προφασιζόμενοι προθεσμίες που έχουν υποτίθεται λήξει, χωρίς προηγουμένως να έχουν καν ανακοινωθεί.

Ετσι, στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 19/8, αρνήθηκαν τη συμμετοχή στις εκλογές σε όλους τους συναδέλφους που δεν έχουν «εγκρίνει», κόβοντας και ράβοντας το μητρώο του σωματείου, ώστε να διαμορφώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα που επιθυμούν. Την ίδια στιγμή, οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας είναι «ηθελημένα απόντες», επισημαίνει το ΠΑΜΕ, από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου, με τα ωράρια, τα ρεπό, την εντατικοποίηση, τις μειώσεις μισθών.

«Οι συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι καιρός να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Είναι καιρός να ξεμπερδεύουμε με την σαπίλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που όλα τα προηγούμενα χρόνια απομάκρυνε και απαξίωνε τις συλλογικές διαδικασίες και τον αγώνα για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια, στο ύψος των αναγκών μας», σημειώνει η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ και καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να οργανωθούν στο σωματείο, κόντρα στα εμπόδια που βάζει η πλειοψηφία του και να δώσουν τη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ