Τρίτη 7 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Τηλεόραση
Ο διώκτης του μεσονυχτίου

Σκηνή από την ταινία «Ο διώκτης του μεσονυχτίου», με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο
Σκηνή από την ταινία «Ο διώκτης του μεσονυχτίου», με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο
Ταινίες αστυνομικές και ταινίες μυστηρίου είναι στην πλειοψηφία τους οι επιλογές μας για το βράδυ της Τρίτης.

«Ο διώκτης του μεσονυχτίου», σε σκηνοθεσία Μάρτιν Μπρεστ.

Ο Τζακ Γουόλς είναι ένας πρώην αστυνομικός του Σικάγο, ο οποίος έχει παραιτηθεί από το Σώμα και τώρα ασχολείται με το κυνήγι καταζητούμενων εγκληματιών. Ο Τζόναθαν Μαρντούκας είναι ένας λογιστής που καταχράστηκε 15 εκατομμύρια δολάρια, όταν έμαθε ότι η εταιρία, της οποίας τα βιβλία κρατούσε, ανήκε στη Μαφία. Ο «Δούκας» είναι επικηρυγμένος για 100 χιλιάδες δολάρια και ο Γουόλς, που δε σκοπεύει να χάσει με τίποτα αυτή την αμοιβή, αναλαμβάνει να μεταφέρει τον καταχραστή από τη Νέα Υόρκη στο Λος Αντζελες. Με βάση ένα και όχι και τόσο πρωτότυπο σενάριο, ο Μάρτιν Μπρεστ στήνει μια εντυπωσιακή αστυνομική κωμωδία καταδίωξης, που σε κερδίζει με τις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών της, τους διαλόγους και τα απρόοπτά της. Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τσαρλς Γκρόντιν, Ντένις Φάρινα, Γιάφετ Κότο (STAR, 21.30).

«Κοίτα τη θάλασσα», σε σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν.

Μια νεαρή Αγγλίδα, η Σάσα, που παραθερίζει με το μωρό της σ' ένα σπιτάκι στο νησί Γιε, επιτρέπει στην Τατιάνα, μια κοπέλα ψυχρή και αγέλαστη, να στήσει τη σκηνή της κοντά στο σπίτι. Η μοναξιά κάνει τη Σάσα ευάλωτη κι έτσι, παρά τον παράξενο χαρακτήρα της κοπέλας, την προσκαλεί για φαγητό. Σιγά - σιγά, η Τατιάνα μπαίνει στη ζωή του μωρού και της μητέρας... Η ταινία διακρίθηκε στα Φεστιβάλ του Λοκάρνο, του Σαν Σεμπαστιάν και του Ρότερνταμ. Επίσης προβλήθηκε στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου 1998. Πρωταγωνιστούν: Σάσα Χέιλς, Μαρίνα ντε Βαν, Πολ Ρου (ΝΕΤ, 00.30).

«Οι γείτονες», σε σκηνοθεσία Τιμ Χάντερ.

Ο Γκάρετ και η Ντόνα είναι οι τέλειοι γείτονες για την Αν, η οποία έχει τρία παιδιά και μόλις έχει χωρίσει έναν πολύ βίαιο άντρα. Οι γείτονες τής προσφέρουν τη φιλία τους, αλλά και πολλή βοήθεια στη νέα της ζωή, βοήθεια που ακόμη και η μητέρα της δείχνει να της αρνείται. Ομως, οι γείτονές της, κάτω από τα χαρούμενα πρόσωπά τους, κρύβουν ένοχα μυστικά. Η Αν θα φτάσει στο σημείο να κατηγορηθεί ότι πούλησε τα παιδιά της, όταν δύο από τις τρεις κόρες της πέφτουν θύματα απαγωγής. Πρωταγωνιστούν: Φέι Νταναγουέι, Νικόλ Σέρινταν, Μάικλ Ο' Κιφ, Τρέισι Κέλις (ALTER, 22.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ