Τρίτη 30 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «Ο ΒΥΡΩΝΑΣ»
Οργάνωση και διεκδίκηση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων

Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για την κυβερνητική ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση

Σε οργάνωση, επαγρύπνηση και αγώνα καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρωνας», επισημαίνοντας πως η διάταξη που προωθείται για ψήφιση και αφορά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, παρά τις όποιες θετικές ρυθμίσεις, δεν εγγυάται τα εργασιακά δικαιώματα σε ένα συνολικό τοπίο κατεδάφισής τους.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωση ο «Βύρωνας», η ρύθμιση - που είχε προαναγγελθεί από τον Απρίλη του 2015 - «έρχεται σε ένα ζοφερό τοπίο, όπου κυριαρχεί η πολιτική της κατεδάφισης κοινωνικών και ειδικότερα εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ είναι προ των πυλών και το νέο νομοθέτημα για τα Εργασιακά. Με άλλα λόγια, στο βαθμό που η κυρίαρχη πολιτική έχει την παραπάνω κατεύθυνση, εθελοτυφλεί, τουλάχιστον, όποιος πανηγυρίζει για μία ρύθμιση που "αίρει το καθεστώς ασυδοσίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης", όπως διατυμπανίζει η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ. Δεν αρνούμαστε ότι η υποχρέωση αιτιολόγησης των απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία συνιστά θετική παρέμβαση, ενώ θετικά αξιολογούμε και τον καθορισμό στις 21 ώρες του εβδομαδιαίου ωραρίου στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης. Παρ' όλα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε τις παραπάνω ρυθμίσεις εχέγγυο για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση».

Οπως επισημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, το σχετικό με τις απολύσεις άρθρο έρχεται προς ψήφιση κατόπιν εορτής, αφού μέσα στον Ιούλη δεκάδες εκπαιδευτικοί απολύθηκαν από ιδιωτικά σχολεία και το γενικό καθεστώς που θεσπίστηκε το 2012 για τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων παραμένει αμετάβλητο.

«Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε, ξέροντας ότι το παρόν νομοθέτημα δεν διασφαλίζει τίποτα, στο βαθμό που δεν υπάρχει ένα ισχυρό κίνημα στο χώρο μας, με ταξικό προσανατολισμό και όχι περιχαρακωμένη συντεχνιακή λογική, όπως αυτή που προωθεί η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο «Βύρωνας». Καλεί δε τους εργαζόμενους σε οργάνωση, διεκδίκηση και επαγρύπνηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας για όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και εγκατάλειψη των σχεδιασμών για νέο πλαίσιο (απο)ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης, κατάργηση των αντεργατικών ρυθμίσεων που αφορούν στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, απόρριψη οποιασδήποτε αξιολόγησης που συνδέεται με απολύσεις εκπαιδευτικών, σαφή προσδιορισμό εντός του συγκεκριμένου νομοσχεδίου διακοπών και αργιών για τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, διακριτό, σε σχέση με τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, ωράριο 18 ωρών για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ