Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΦΩΤΟ

Ο αγωνιστής ΗΡΑΚΛΗΣ - ΣΑΜΟΥΗΛ ΚΕΣΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1914 και πέθανε στις 14 Δεκέμβρη 1994. Καταγόταν από τον Καύκασο και ήρθε στην Ελλάδα, με τους γονείς του, το 1921. Εγκαταστάθηκαν στην Ποντοκερασιά Κιλκίς. Στην Κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ και έγινε μέλος του ΚΚΕ. Μετά τη Βάρκιζα δοκίμασε σκληρά τις συνέπειες της συμφωνίας καταδιωκόμενος από τους ταγματασφαλίτες και τους τρομοκράτες της ΠΑΟ. Αναγκάστηκε και πάλι να πάρει το δρόμο του βουνού. Εντάχθηκε στο ΔΣΕ.

Στις 18 Απρίλη 1948 πιάστηκε αιχμάλωτος, πέρασε από έκτακτο στρατοδικείο στις Σέρρες και καταδικάστηκε ισόβια. Πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες και, παρά τις στερήσεις και τη σοβαρά κλονισμένη υγεία του, έμεινε ακλόνητος στα ιδανικά του ΚΚΕ και δεν έλειψε ποτέ από το μετερίζι του αγώνα.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου πατέρα προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πύλου, το ποσό των 600 ευρώ.

Η κόρη του Ιουλία Δουλάμη - Κεσίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΛΟΥΚΑ ΚΩΤΣΑΔΑΜ προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Δημήτρης Ζάχαρης

***

ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΩΝΑ, η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν στο ΚΚΕ 130 ευρώ μέσω της ΚΟ Εβρου.

***

ΦΩΤΟ

Στις 9 Σεπτέμβρη 2016 συμπληρώνονται δύο χρόνια αφότου «έφυγε» από τη ζωή ο ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ, σε ηλικία 95 ετών. Υπήρξε ένας αταλάντευτος κομμουνιστής, πιστός πάντα στην ιδεολογία του. Γεννήθηκε το 1919 από φτωχή αγροτική οικογένεια. Το 1936, μαθητής στην 5η Γυμνασίου, διώχτηκε από τη δικτατορία του Μεταξά για τη συμμετοχή του στο μαθητικό κίνημα. Στον ΕΛΑΣ από το 1942. Στον ΔΣΕ από το 1946. Τραυματίας στην κάθοδο της 8ης Μεραρχίας του ΔΣΕ προς τη Μουργκάνα το 1947. Από το 1949 πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Τελείωσε το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας (1954 - 1959). Από το 1960 έως το 1979 πήρε μέρος στην αξιοποίηση της διψασμένης γης (Γκαλόνταγια Στέπα) για 20 συνεχή χρόνια, σε πολύ δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, απ' όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Επαναπατρίσθηκε με την οικογένειά του το 1982.

Θεόδωρος Αραμπατζής
Θεόδωρος Αραμπατζής
Στη μνήμη του, η σύζυγός του Σοφία Καλαμιώτη, τα παιδιά του, τα εγγόνια του και τα δισέγγονά του προσφέρουν στον «Ριζοσπάστη» 300 ευρώ μέσω ΚΟ Πετρούπολης.

***

Στη μνήμη της αξέχαστης συναγωνίστριας ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ΚΟΥΛΑΣ) ΠΑΝΤΑΡΤΖΗ, που «έφυγε» από κοντά μας ξαφνικά στις 22 Αυγούστου 2016, ο σύντροφός της Γιώργος Μπουγιούκας και η κόρη τους Μάργι προσφέρουν στο ΚΚΕ τον τελευταίο μισθό της, 300 ευρώ, μέσω της ΚΟ Αγίας Βαρβάρας Νοτιοδυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ Ανδρέα ΘΕΡΜΟΥ, από την Εγκλουβή Λευκάδας, που «έφυγε» από κοντά μας στις 2/9/2012, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου, το ποσό των 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και του ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, από τα Λιμενάρια Θάσου, ο Νίκος Χρυσάφης προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Λιμεναρίων.

***

ΦΩΤΟ

Πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή η ΓΙΟΥΛΑ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ, από τα Δαμουλιανάτα Κεφαλονιάς, πλήρης ημερών, πιστή στο ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της. Ηταν σύζυγος του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Επαμεινώνδα Ζαφειράτου.

Οι χωριανοί της, οπαδοί, φίλοι και μέλη του ΚΚΕ από τα Δαμουλιανάτα προσφέρουν στη μνήμη της το ποσό των 60 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Παλικής.

ΘΕΡΜΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΘΕΡΜΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του συζύγου μου, συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ και της λατρεμένης μου κορούλας ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ προσφέρω 100 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Καλαμπάκας.

Η συντρόφισσα και μανούλα Μαρία Γκουλιώνη

***

Με τη συμπλήρωση τριών μηνών και έξι χρόνων, αντίστοιχα, από το θάνατο των γονιών τους ΘΩΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ και ΑΝΘΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, τα παιδιά τους Στέφανος Ευαγγέλου και Ευανθία Ευαγγέλου προσφέρουν 50 ευρώ για την ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΝΟΥ (ή Κόκκινου), που πέθανε στη φυλακή από πείνα, κρατούμενος των ναζί, και του θείου μου ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΙΝΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της ΤΕ Ζακύνθου.

Διονύσιος Μαρίνος (ή Κόκκινος), Γαϊτάνι Ζακύνθου

***

Στη μνήμη των γονιών μας ΘΟΔΩΡΑ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ προσφέρουμε στο τιμημένο μας ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Εκπαιδευτικών.

Τα παιδιά, τα εγγόνια, η νύφη και οι γαμπροί


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ

Δημήτρης Κρεωνάς
Δημήτρης Κρεωνάς

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ
ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΚΩΤΣΑΔΑΜ ΛΟΥΚΑΣ
ΚΩΤΣΑΔΑΜ ΛΟΥΚΑΣ

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΓΙΟΥΛΑ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ
ΓΙΟΥΛΑ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΣΑΜΟΥΗΛ ΚΕΣΙΔΗΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΣΑΜΟΥΗΛ ΚΕΣΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ