Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Οι δωρεάν προβολές γι' αυτήν τη βδομάδα

Συνεχίζονται οι δωρεάν προβολές στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Αιολία», στην Καισαριανή, σε έναν ξεχωριστό χώρο μέσα στο πάρκο του Σκοπευτηρίου.

Το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:

-- Σήμερα, Τρίτη 6 Σεπτέμβρη, 21.30: «Μάθε παιδί μου γράμματα», του Θοδωρή Μαραγκού.

«Εξι χρόνια στο Δημοτικό. Εξι χρόνια στο Γυμνάσιο, δώδεκα. Εξι χρόνια στο Πολυτεχνείο, δεκαοχτώ. Εξι χρόνια στο εξωτερικό, εικοσιτέσσερα. Και έξι χρόνια μέχρι που να πάω σχολείο, τριάντα. Μέχρι τα τριάντα έξι που είμαι, ακόμα άλλα έξι χρόνια. Πού πήγανε; Τι γίνανε έξι χρόνια;», αναρωτιέται ο μεγάλος γιος του Περικλή, Δημοσθένης.

Ο Περικλής είναι ένας διευθυντής Γυμνασίου, συντηρητικός ως δάσκαλος και γονέας. Ζει στο χωριό μαζί με την καθηγήτρια σύζυγό του Ελπίδα και τον έφηβο γιο του Σωκράτη, ενώ έχει μεγάλα σχέδια για το μεγάλο του γιο Δημοσθένη, που επιστρέφει στην Ελλάδα, ύστερα από χρόνια σπουδών στο εξωτερικό. Παράλληλα, η τοπική κοινωνία αναστατώνεται από τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου πεσόντων κατά την Κατοχή, καθώς παραλείπεται το όνομα του Χρήστου Καναβού, ενός κομμουνιστή αντιστασιακού που σκοτώθηκε στην περιοχή.

Η ταινία απέσπασε 4 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1981 (Α' Γυναικείου και Ανδρικού Ρόλου, Σκηνογραφίας, Γ' Ειδικό Βραβείο).

Με τους: Βασίλη Διαμαντόπουλο, Αννα Μαντζουράνη, Νίκο Καλογερόπουλο, Κώστα Τσάκωνα, Χρήστο Καλαβρούζο.

-- Τετάρτη 7 και Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, 21.30: «Εγκλημα στο Νείλο», του Τζον Γκίλερμιν.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, ενώ το δαιμόνιο ντετέκτιβ, Ηρακλή Πουαρό, ερμηνεύει ο Πίτερ Ουστίνοφ. Ενα ζευγάρι κάνει το μήνα του μέλιτος πάνω σ' ένα κρουαζιερόπλοιο που διασχίζει τα νερά του Νείλου, κάνοντας όνειρα για το μέλλον, ένα μέλλον που μοιάζει να είναι χωρίς σύννεφα, αφού η σύζυγος είναι κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας...

Η νεαρή κληρονόμος δολοφονείται και ο Πουαρό αναλαμβάνει τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύντομα αντιλαμβάνεται ότι πολλοί από τους διάσημους και πλούσιους επιβάτες της κρουαζιέρας είχαν κίνητρο για το φόνο και ανάγκη από ένα καλό άλλοθι.

Με τους: Τζέιν Μπίρκιν, Μία Φάροου, Μπέτι Ντέιβις, Ντέιβιντ Νίβεν, Μάγκι Σμιθ, Τζον Φιντς και Ολίβια Χάσεϊ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ