Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΪΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΪΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΘΟΔΩΡΟΥ ΤΣΙΛΙΓΓΑΡΙΔΗ από το Μεταλλικό Κιλκίς, ο οποίος «έφυγε» πριν από έναν χρόνο, οι κόρες του και η ανιψιά του Διαμάντω, προσφέρουν 150 ευρώ στον «Ριζοσπάστη». Ο Θόδωρος ανήκε στη χρυσή γενιά της ΕΠΟΝ Μεταλλικού, με έντονη πολιτική και πολιτιστική δραστηριότητα.

***

ΦΩΤΟ

Στις 11/09/2016 συμπληρώνονται τρία χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μου μητέρα, η γλυκιά και υπέροχη γιαγιά μας ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΤΣΙΑΤΣΙΑΝΑ. Ηταν και έμεινε πιστή για όλη της τη ζωή στο ΚΚΕ. Αγωνίστηκε όσο είχε δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη κοινωνία. Η ζωή της ήταν δύσκολη, γεμάτη αγώνες. Πάντα τίμια, σεμνή, ευγενική, τρυφερή, καλοσυνάτη και κυρίως αγαπημένη.

Στη μνήμη της, η κόρη της Αγγελική και τα εγγόνια της Δημήτρης και Μαρία προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα μέσω ΚΟΒ Βύρωνα και 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

Στη μνήμη των γονιών μου, του πατέρα μου ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗ που «έφυγε» από τη ζωή στις 23/8/1959, της μητέρας μου ΡΟΔΗΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΟΥ που «έφυγε» από τη ζωή στις 14/1/2005, του αδελφού μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗ που «έφυγε» από τη ζωή το 1985, καθώς και του ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΣΤΑΘΗ, αγωνιστών που στάθηκαν για μια ζωή πλάι στο Κόμμα, παλεύοντας για ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, για έναν καλύτερο κόσμο, προσφέρω το ποσό των 80 ευρώ για το κόμμα που αγάπησαν, το ΚΚΕ, 10 ευρώ για την «Εθνική Αντίσταση» και 10 ευρώ για το «Σπίτι του Αγωνιστή», μέσω ΚΟΒ Μετεώρων.

Η κόρη τους Β. Σ.

***

Στη μνήμη του ΗΛΙΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ, καθημερινού αναγνώστη του «Ριζοσπάστη» και τακτικού οικονομικού αιμοδότη του Κόμματος, αντί στεφάνου, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ασπα Μανδηλαρά

  • Στη μνήμη του ΗΛΙΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ, που έμεινε πιστός στις αρχές και τις αξίες του ΚΚΕ, αντί στεφάνου, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα.

ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΛΕΛΑ
ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΛΕΛΑ
Η οικογένεια Γιώργου Παναγιωτόπουλου

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος Νικήτας Χονδρούδης προσφέρει 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Μίκρας Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, στη μνήμη της αξέχαστης και αγαπημένης συντρόφισσας ΛΕΛΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ. Η συντρόφισσα Λέλα, που για την αγωνιστική της δράση κρατήθηκε στο στρατόπεδο Π. Μελά στην Κατοχή και μετά τον Εμφύλιο στις φυλακές Αβέρωφ, ήταν αλύγιστη και ακούραστη. Με τη ζωντάνια της και το φωτεινό προσωπικό της παράδειγμα μετέφερε και στους συντρόφους της τη μαχητικότητα, το πείσμα, την αυτοθυσία, την πίστη στα ιδανικά μας.

Θα τη θυμόμαστε πάντα.

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ αγωνίστηκε πιστά μέχρι το τέλος της ζωής του για τις ιδέες του ΚΚΕ. Η ζωή του αποτελεί φωτεινό φάρο διαπαιδαγώγησης για τις επόμενες γενιές. Στην άληστο μνήμη του ο Γιάννης Διαμαντόπουλος προσφέρει 200 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΖΙΩΓΑ, μιας από τις χιλιάδες «ανώνυμες» αγωνίστριες της ζωής που πάντα βρισκόταν δίπλα μας, προσφέρουμε 300 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Μπάμπης - Γιάννης

***

ΦΩΤΟ

Στις 29/8/2010 «έφυγε» από τη ζωή ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ. Οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ το 1943, όντας μαθητής της Γ' Γυμνασίου, και εντάχθηκε στον εφεδρικό ΕΛΑΣ. Το 1946 εντάχθηκε εθελοντικά στον ΔΣΕ στα Κρούσια. Συμμετείχε σε πολλές μάχες και τραυματίστηκε βαριά δύο φορές, με αποτέλεσμα τη βαριά αναπηρία του. Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, υπηρέτησε το Κόμμα από διάφορες κομματικές θέσεις. Παρασημοφορήθηκε με το μετάλλιο «Λένιν». Παρέμεινε συνεπής και αταλάντευτος κομμουνιστής μέχρι τα τελευταία του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με πολλή αγάπη. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ντεπώ Θεσσαλονίκης.

ΜΠΛΑΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΜΠΛΑΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ από το Σερνικάκι Φωκίδας, ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, και του ΙΩΑΝΝΗ Λουκά ΠΑΪΔΑ, από το Σερνικάκι Φωκίδας, αγωνιστή του ΔΣΕ στα τμήματα Παρνασσίδας Νικηφόρου - Διαμαντή, που στην πρώτη μάχη που πήγε, στο Σιδηροδρομικό σταθμό Αμφίκλειας Φωκίδας, το εχθρικό βόλι έβαλε τέρμα στα νεανικά του όνειρα, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου για την οικονομική του ενίσχυση.

Ιωάννα Λύτρα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μου ΑΓΑΖΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ για τα σαράντα της, τα παιδιά της Μαλβίνα και Σταύρος Αγαζάνης πρόσφεραν 20 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος και παρέθεσαν γεύμα στους φιλοξενούμενους στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤ

Ο Θανάσης Λιανός από το Τορόντο του Καναδά, στη μνήμη του θείου του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΥΡΠΙΡΗ, που δολοφονήθηκε από φασίστες παρακρατικούς μαζί με άλλους συντρόφους του στις 2/6/1945 στην Ασσούτενα της Β. Τριφυλίας, προσφέρει στο ΚΚΕ 300 δολάρια Καναδά.

***

ΦΩΤΟ 2

Ο Πανογιάννης Πατσαλιάς από την Ιθάκη, στη μνήμη του αδελφού του ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΤΣΑΛΙΑ και του εξαδέλφου του ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΤΣΑΛΙΑ, προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ιθάκης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του κομμουνιστή ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ προσφέρω για ενίσχυση στο ΚΚΕ 30 ευρώ.

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Βούλα Ανδρεοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Στις 9/9/2016 συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τότε που «έφυγε» η ΜΑΛΙΝΕ ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ, παλεύοντας με τον καρκίνο, σε ηλικία 75 ετών. Στη μνήμη της προσφέρω 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γερμανίας.

Χρήστος Στάμογλου, Ζίγκπουργκ Γερμανίας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΠΑΓΩΝΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ προσφέρουν στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Ηρακλείου 200 ευρώ τα ανίψια της Χάρης, Ανδριαννή και Δέσποινα Καπελάκη και 325 ευρώ σύντροφοι και φίλοι, που παραβρέθηκαν στην κηδεία της, τη Δευτέρα 5/9/2016.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΥΡΠΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΥΡΠΙΡΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΤΣΑΛΙΑΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΤΣΑΛΙΑΣ

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΤΣΙΑΤΣΙΑΝΑ
ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΤΣΙΑΤΣΙΑΝΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΙΩΓΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΙΩΓΑ

ΜΠΑΜΠΗΣ (ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ) ΠΑΤΣΑΛΙΑΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ (ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ) ΠΑΤΣΑΛΙΑΣ

ΑΓΑΖΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΑΓΑΖΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΙΛΙΓΓΑΡΙΔΗΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΙΛΙΓΓΑΡΙΔΗΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ ΜΑΛΙΝΕ
ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ ΜΑΛΙΝΕ

ΠΑΓΩΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ
ΠΑΓΩΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ