Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Μεταλλίων... συνέχεια για την Ελλάδα

Ο καταιγισμός διακρίσεων για την ελληνική αποστολή συνεχίστηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με τρία ακόμα μετάλλια, ένα αργυρό και δύο χάλκινα, να προστίθενται στη συγκομιδή της Ελλάδας, η οποία πλέον έφθασε τα επτά μετάλλια (2 χρυσά, 1 αργυρό, 4 χάλκινα).

Στο στίβο, στη σφαιροβολία της κατηγορίας F20, ο Δημήτρης Σενικίδης πήρε το αργυρό μετάλλιο, με βολή στα 16,17 μέτρα, που αποτελεί νέο ρεκόρ Ευρώπης. Στο ίδιο αγώνισμα πολύ καλή παρουσία είχε ο Ευστράτιος Νικολαΐδης, που με βολή στα 15,69 μ. (ατομικό ρεκόρ) ήταν 4ος. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Μουχαμάντ Ζόλκεφλι με 16,84 μ. ενώ το χάλκινο ο Αυστραλός Τοντ Χότζετς με επίδοση 15,82. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος κατάφερε να ανέβει στο βάθρο με την τελευταία του προσπάθεια... κλέβοντας στο παρά 1 τη θέση από τον Νικολαΐδη.

Στη σφαιροβολία των γυναικών της κατηγορίας F53 η Δήμητρα Κοροκίδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με καλύτερη επίδοση στα 4,28 μ. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Φατέμα Νεντάμ από το Μπαχρέιν με 4,76 μ. και το ασημένιο στην Ντίπα Μαλίκ από την Ινδία με 4,61 μ.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και η Εθνική μπότσια, που στο αγώνισμα των μεικτών ζευγαριών της κατηγορίας ΒC3 νίκησε στο μικρό τελικό τη Σιγκαπούρη με 8-1.

Εκτός όμως των θέσεων στο βάθρο το πρόγραμμα περιλάμβανε και άλλες διακρίσεις για τις ελληνικές συμμετοχές.

Στο στίβο, στα 200 μ. της κατηγορίας Τ44 ο Μιχάλης Σεΐτης μετά από σπουδαία εμφάνιση κατάφερε να προκριθεί στο σημερινό τελικό αφού ήταν 4ος στη δεύτερη προκριματική σειρά με 22.45 και πήρε το εισιτήριο με τον 7ο καλύτερο χρόνο.

Στην κολύμβηση, στο αγώνισμα των 200 μ. Μ.Α. της κατηγορίας SM6 ο Παναγιώτης Χριστάκης προκρίθηκε στον τελικό με χρόνο 2.59.64 καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην προκριματική του σειρά. Αντίθετα, στα 50 μ. ελεύθερο της κατηγορίας S5 ο Αντώνης Τσαπατάκης, αν και έκανε σπουδαία κούρσα και σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 37.57, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό αφού ήταν 7ος στην ημιτελική του σειρά.

Εύκολα πέρασε στα προημιτελικά της σπάθης Β' κατηγορίας ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Καναδό Πιερ Μέινβιλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ