Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΝΑΧΟ
Επέβαλαν λύση οι αγωνιζόμενοι γονείς

Με δέσμευση μεταστέγασης του 2ου Δημοτικού Σχολείου έληξε χτες η κατάληψη του Ελληνικού Προξενείου

Με τον ενωμένο αγώνα τους οι εκατοντάδες γονείς των μαθητών του 2ου Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Μονάχου, του 1ου Λυκείου της Riesstrasse, κατάφεραν να επιβάλουν μια ικανοποιητική λύση στο οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το σχολείο των παιδιών τους. Είχαν συμπαραστάτες τα υπόλοιπα ελληνικά σχολεία και απέσπασαν την έγγραφη δέσμευση του Δ. Χαλκιώτη, ειδικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, με την οποία ικανοποιούνται τα βασικά τους αιτήματα, που πρόβαλλαν μέσα από την κατάληψη του Γενικού Προξενείου.

Συγκεκριμένα, οι Ελληνες γονείς και οι μαθητές πριν οχτώ μέρες ξεκίνησαν την κατάληψη του Προξενείου, αφού μετά από έρευνες στο κτίριο όπου στεγάζεται το 2ο Δημοτικό και το 1ο Λύκειο Μονάχου, διαπιστώθηκε, σε πολύ μεγάλο βαθμό, πάνω από τα επιτρεπτά όρια, ότι υπάρχει η καρκινογόνος και επικίνδυνη ουσία PCB, από την οποία κινδυνεύει άμεσα η υγεία των 700 μαθητών και ειδικά των 400 μικρών παιδιών.

Αναλυτικά ο Δ. Χαλκιώτης και το υπουργείο μετά από μήνες εμπαιγμού και έντονες πιέσεις σε βάρος εκατοντάδων παιδιών και των γονιών τους, με έγγραφό του - Αρ. Πρωτ.: 108/Ε13α - κοινοποιεί προς το Γενικό Πρόξενο Μονάχου και τους εκπροσώπους της Α` και Β`Βάθμιας Εκπαίδευσης:

  • Την άμεση μεταστέγαση εφτά τμημάτων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου στους χώρους του ελληνικού Γυμνασίου Petuerling. Πέντε τμήματα θα μεταστεγαστούν στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου και τέσσερα τμήματα στους χώρους της Ελληνικής Εκκλησίας. Η μεταστέγαση θα διαρκέσει έξι εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση στο σχολείο Pasing.
  • Σε συνεργασία με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο, με τις σχολικές επιτροπές και τους Συλλόγους Γονέων θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για εξεύρεση νέου κτιρίου για οριστική μεταστέγαση του 2ου Δημοτικού.
  • Για το 1ο Λύκειο Μονάχου θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να εφαρμόσουν σε καθημερινή διπλή βάση υγρό καθαρισμό των αιθουσών του και άμεση ανεύρεση κατάλληλων χώρων για πρωινή σχολική φοίτηση.

Αργά χτες το βράδυ συνεδρίασαν για το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Χαλκιώτη, η Ελληνική Διασχολική Επιτροπή Μονάχου, η Ομοσπονδία Ελλήνων Γονέων και Κηδεμόνων Βαυαρίας, και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων, όπου αποφασίστηκε η λήξη της κατάληψης.

Παράλληλα τη συμπαράστασή της στον αγώνα των ελληνικών δημοτικών σχολείων Μονάχου εκφράζει η Ελληνική Κοινότητα Karlsfed Γερμανίας, με ψήφισμά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ