Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Σε επιλαχόντες γονείς τα αδιάθετα κουπόνια χρηματοδότησης

Σε επιλαχούσες μητέρες που έχουν βρει θέση σε παιδικό σταθμό για τη φιλοξενία του παιδιού τους θα διατεθούν τα περίπου 10.000 «voucher» που έχουν δοθεί μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» και έχουν μείνει αδιάθετα. Θυμίζουμε ότι περίπου 10.000 κουπόνια χρηματοδότησης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, καθώς οι γονείς δεν έχουν βρει θέση σε κάποια δομή παιδικού σταθμού ή Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις φωνές διαμαρτυρίας που προηγήθηκαν της αλλαγής του τρόπου υλοποίησης του προγράμματος, την οποία επέβαλε η κυβέρνηση, με την απόφασή της να δώσει το εν λόγω κουπόνι απευθείας στον δικαιούχο και όχι στη δομή, πριμοδοτώντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Για τον τρόπο διάθεσης των 10.000 «voucher» συνεδρίασε χτες το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε, τα αδιάθετα κουπόνια θα δοθούν σε επιλαχόντες γονείς που έχουν ήδη βρει θέση σε παιδικό σταθμό. Αμεσα θα κληθούν να καταθέσουν σχετική υπεύθυνη δήλωση ότι βρήκαν θέση σε παιδικό σταθμό, αλλά και βεβαίωση του παιδικού σταθμού ότι μπορεί να τα δεχτεί. Η συγκέντρωση των βεβαιώσεων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών, οπότε και θα γίνει η κατανομή των σχετικών «voucher». Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση τα μόρια των επιλαχόντων.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι από τα 10.00 «voucher» που έμειναν αδιάθετα, τα 5.000 αφορούν θέσεις για βρέφη έως και 2,5 ετών, τα 2.000 θέσεις για παιδικούς σταθμούς και τα 3.000 θέσεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ