Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
«Χρυσή» συνέχεια από τους Μάμαλο και Φερνάντεζ

Δύο ακόμα σπουδαίες επιτυχίες, και μάλιστα με την κατάκτηση χρυσών μεταλλίων, σημειώθηκαν χτες για την ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με τη συγκομιδή πλέον να φθάνει τα 11 μετάλλια, εκ των οποίων τέσσερα χρυσά, τρία ασημένια και τέσσερα χάλκινα.

Συγκεκριμένα, στην άρση βαρών σε πάγκο ο Πάνος Μάμαλος συνέχισε την επιτυχημένη παρουσία του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες φθάνοντας αυτή τη φορά στην πρωτιά της κατηγορίας των 107 κ. και το χρυσό μετάλλιο σηκώνοντας 238 κ. Μάλιστα, η επίδοσή του αποτελεί και νέο παραολυμπιακό ρεκόρ. Δεύτερος ήταν ο Αιγύπτιος Αχμεντ με 233 κ. και τρίτος ο Ιρανός Σαντεγκαντεσαλμανί με 226 κ. αφού ακυρώθηκε στην τελευταία του προσπάθεια στα 234 κ. όπου πήγαινε για το χάλκινο. Να σημειωθεί ότι για τον Παύλο Μάμαλο το χρυσό παραολυμπιακό μετάλλιο ήταν αυτό που του έλειπε από τη συλλογή του καθώς είχε στεφθεί αργυρός στο Πεκίνο το 2008 και χάλκινος στο Λονδίνο το 2012. Ετσι πλέον έχει όλους τους ολυμπιακούς τίτλους στην κατοχή του.

Το 4ο χρυσό μετάλλιο στην ελληνική συλλογή πρόσθεσε ο Σεν Τζον Φερνάντες, που πήρε την πρώτη θέση στον τελικό της σφαιροβολίας της κατηγορίας F53 έχοντας καλύτερη βολή στα 8,44 μ., με την οποία έσπασε και το ρεκόρ του που ήταν 8,35 μ. πριν από τους αγώνες. Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Σκοτ Σέβερν με 8,37 και τρίτος αναδείχθηκε ο Ιρανός Ασαντολάχ Αζίμι με 8,14.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ