Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σκοτώθηκε 7χρονο προσφυγόπουλο από τη Συρία

Ενα 7χρονο προσφυγόπουλο έχασε τη ζωή του, το βράδυ της Πέμπτης, έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργεί στο «Κτήμα Ηρακλή» στην Πιερία. Το 7χρονο κοριτσάκι ήταν μαζί με την 28χρονη μητέρα του και την 8χρονη αδελφή του, όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο, έξω από το κέντρο φιλοξενίας, στο 13ο χλμ. της εθνικής οδού Κατερίνης - Ελασσόνας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 28χρονη και η 8χρονη υπέστησαν ελαφρά τραύματα. Ο 68χρονος οδηγός συνελήφθη, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης.

Το νέο τραγικό γεγονός έρχεται να αναδείξει, για άλλη μια φορά, τις άθλιες συνθήκες λειτουργίας των περίφημων κέντρων φιλοξενίας, όπου διαβιούν χιλιάδες πρόσφυγες. Το συγκεκριμένο κέντρο βρίσκεται κοντά στο χωριό Κάτω Μηλιά και οι πρόσφυγες για να πάνε στο χωριό πρέπει να διασχίσουν την εθνική οδό, και στο σημείο δεν υπάρχει ούτε πεζοδρόμιο, ούτε φωτεινός σηματοδότης για τη διευκόλυνση της διέλευσης των πεζών.

Θυμίζουμε ότι την 1η Ιούνη, δύο ανήλικα προσφυγόπουλα, 12 και 14 ετών, πνίγηκαν σε δημοτική υδατοδεξαμενή σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον καταυλισμό προσφύγων στην Πέτρα Ολύμπου στην Πιερία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ