Πέμπτη 9 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ Για 9.8

Φωτ.

Σήμερα, 9 Αυγούστου, συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή και τον αγώνα ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΙΔΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Ως ιστορικός και φιλόλογος είχε μια πλούσια προσφορά και έργο στην υπηρεσία του λαϊκού κινήματος.

Από τα τέλη του 1949 έζησε, επί 30 χρόνια ως πολιτικός πρόσφυγας στις ανατολικές χώρες. Εκεί εργάστηκε για τη μόρφωση και την πατριωτική διαπαιδαγώγηση των παιδιών των πολιτικών προσφύγων. Εγραψε Αναγνωστικά και ιστορικά βιβλία για τα Eλληνόπουλα.

Υπήρξε πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Συλλόγου των Πολ. Προσφύγων και γραμματέας της Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Ελλάδας. Παράλληλα ανέπτυξε σημαντική διεθνή δράση. Συμμετείχε σε πολλά συνέδρια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιστασιακών, της Εταιρείας Παγκόσμιας Ιστορίας και της Εταιρείας Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της οποίας ήταν από τα ιδρυτικά μέλη. Επίσης ήταν μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Δημοσιογράφων και της Διεθνούς Επιτροπής Αουσβιτς.

Ως το τέλος της ζωής του ήταν μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Ιστορικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εφυγε από τη ζωή υπηρετώντας τα ιδανικά και τα οράματα του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 25.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Ευανθία Ζωίδη

Η κόρη του Ευθαλία

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας συντρόφισσα, μητέρα και γιαγιά ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΔΕΛΛΙΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ο σύζυγος, τα παιδιά, τα εγγόνια

* * *

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε», σε ηλικία 39 χρόνων, ο σύντροφός μας ΑΛΚΗΣ ΛΙΓΑΤΟΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νέας Σμύρνης, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Βάσω Κατσάρα

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου εξαδέλφου μου ΛΑΚΗ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρω 10.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Κέντρου Περιστερίου.

Στέλιος Καραχάλιος αντιστασιακός - Περιστέρι

* * *

Ο Βαγγέλης και η Ανθούλα Αλιβεριώτη προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Λίμνης Εύβοιας, 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 5.000 δρχ. στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ στη μνήμη των αξέχαστων αδελφών τους ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΘ.ΑΝΔΡΙΟΛΑ ο οποίος σκοτώθηκε στα Δεκεμβριανά το 1944 και ΝΙΚΟΥ ΑΘ. ΑΝΔΡΙΟΛΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ