Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Διεκδικούν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά

Στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής συγκεντρώθηκαν χτες το μεσημέρι Σωματεία Εργαζομένων, Σύλλογοι Γονέων και Γυναικών, διεκδικώντας το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή. Συνδικάτα και φορείς της περιοχής του Πειραιά και των ανατολικών συνοικιών, με τις παράλληλες κινητοποιήσεις που οργάνωσαν, διαμαρτυρήθηκαν για τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς.

Στον Πειραιά, την κινητοποίηση οργάνωσαν από κοινού το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου ΟΤΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, το Παράρτημα Πειραιά της Ενωσης Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, οι Λαϊκές Επιτροπές και οι Επιτροπές Ανέργων Κορυδαλλού, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Νίκαιας - Ρέντη και Περάματος, ο ΟΦΟΝ και οι Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ σε Κορυδαλλό, Νίκαια, Πειραιά, Κερατσίνι - Δραπετσώνα, Πέραμα και Σαλαμίνα. Η παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής έγινε από τα Σωματεία Εργαζομένων στους Δήμους Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, την Ενωση Γονέων Δήμου Καισαριανής, το Σύλλογο Γονέων Παιδικών Σταθμών Ζωγράφου και τους Συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ σε Καισαριανή, Βύρωνα, Ζωγράφου, Ηλιούπολη και Δάφνη - Υμηττό. Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που χαιρέτισε την κινητοποίηση και τα αιτήματά της.

Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά όσο και η διευθύντρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης απάντησαν στα αιτήματα των κινητοποιήσεων με τον ισχυρισμό πως η λειτουργία των παιδικών σταθμών δεν ανήκει στις δικές τους αρμοδιότητες. Μάλιστα, η εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αρκέστηκε να αναφερθεί στην ανακατανομή των αδιάθετων voucher των γονιών, κάτι που, όπως τονίζουν εργαζόμενοι και γονείς, δεν λύνει το πρόβλημα.

Με το υπόμνημα που κατέθεσαν σωματεία και φορείς, απαιτούν:

  • Ολα τα παιδιά να έχουν θέση στους δημόσιους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Να δημιουργηθούν και να στηριχθούν νέες σύγχρονες δομές για το παιδί.
  • Αποκλειστικά δημόσιους, ασφαλείς και σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με κρατική χρηματοδότηση, κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή. Αμεση δημιουργία νέων κτιριακών υποδομών.
  • Κατάργηση όλων των τροφείων που επιβάλλουν η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.
  • Αμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους για ν' αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση.
  • Η χρηματοδότηση του προγράμματος ΕΣΠΑ να δοθεί απευθείας στις δομές των δήμων, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ