Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση αύριο στο υπουργείο Υγείας

«Εξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία - Οχι στη σκλαβιά των ατομικών συμβάσεων». Μ' αυτό το σύνθημα, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», από κοινού με σωματεία εργαζομένων σε άλλα νοσοκομεία («Αττικό», ΚΑΤ, «Αγιος Σάββας»), καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Τετάρτη, στη 1.30 μ.μ., στο υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης κλαδικά σωματεία στην Καθαριότητα, Επιτροπές Αγώνα, η ΟΕΝΓΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

«Η ομηρία συνεχίζεται, το ίδιο και η κοροϊδία», τονίζει το σωματείο, που ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι δεν σταμάτησε να κινητοποιείται ενάντια σε απολύσεις και καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων. Οπως επισημαίνει, οι εργολάβοι εξακολουθούν ανενόχλητοι να αλωνίζουν στα δημόσια νοσοκομεία και αυτό που «αντιπροτείνει» η κυβέρνηση (υπό την αίρεση της απόφασης του ΣτΕ) είναι οι ατομικές συμβάσεις παροχής έργου, με ημερομηνία λήξης (31/12/2017), που στερούν από τους εργαζόμενους δικαιώματα όπως ο 13ος και 14ος μισθός και η άδεια μητρότητας. «Δεν θέλουμε το μικρότερο κακό! Αγωνιζόμαστε για το καλό, για το δίκαιο, για το αναγκαίο!», αναφέρει το σωματείο.

Στην κινητοποίηση καλεί η Επιτροπή Αγώνα «Θριάσιου» Νοσοκομείου του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει ότι οι εργολαβικοί καθαριστές και καθαρίστριες στην εταιρεία «ΑΒΑΞ» δεν έχουν ακόμα πληρωθεί τη μισθοδοσία για το μήνα Αύγουστο. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έκαναν παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου την περασμένη Παρασκευή.

Στην Ικαρία

Να μη μείνει Μονάδα Υγείας της Ικαρίας ούτε λεπτό χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό απαίτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή για την ανάγκη άμεσης πρόληψης μόνιμου προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου και την κάλυψη των Περιφερειακών Ιατρείων του νησιού. Αφορμή για την κατάθεση της Ερώτησης έδωσε η μετακίνηση των γιατρών από τα Περιφερειακά Ιατρεία Ραχών, Μαγγανίτη και Καρκιναγρίου για να καλύψουν κενά και εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου.

Πρόκειται για περιοχές που απέχουν ώρες από το Κέντρο Υγείας Ευδήλου ή το νοσοκομείο στον Αγιο Κήρυκο, ενώ το χειμώνα ειδικά τα χωριά Μαγγανίτης και Καρκινάγρι μπορεί να μείνουν για μέρες αποκλεισμένα. Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης, στο τέλος της περασμένης βδομάδας, συνέπεσε με τις κινητοποιήσεις που εξελίσσονται από τους κατοίκους του χωριού Μαγγανίτη, οι οποίοι, μαζί με τους συντοπίτες τους από τις Ράχες και άλλα χωριά, έκαναν συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου.

Απαντώντας στην Ερώτηση, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, διαπίστωσε ότι «η κατάσταση των υπηρεσιών Υγείας στην Ικαρία σταδιακά βελτιώνεται»! Πρόσθεσε, επίσης, ότι «έχουν προκηρυχθεί δύο θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ» και ότι «με την ίδια προκήρυξη πάνε άλλα δύο άτομα στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου». «Μπαλώματα» χαρακτήρισε ο Στ. Τάσσος τις διακηρύξεις του υπουργού, σημειώνοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι η εμπορευματοποίηση της Υγείας για λογαριασμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με ό,τι σημαίνει αυτό για την υγεία του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ