Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκροτήθηκε σωματείο σε μεγάλο ξενοδοχείο της Ρόδου

Σημαντικό βήμα για την οργάνωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Ρόδο αποτελεί η ίδρυση του Σωματείου Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία «Amilia Mare» και «Paradise Village» του ομίλου «Aldemar».

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της προσωρινής διοίκησης, τώρα χρειάζεται να γίνει το επόμενο βήμα: Να αγκαλιαστεί το σωματείο απ' όλους τους εργαζόμενους, ώστε «να μπορούμε να παλεύουμε οργανωμένα, με την ενότητα και τον αγώνα μας να σπάμε το φόβο και την τρομοκρατία», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα, επισημαίνεται πως η δημιουργία του σωματείου «έχει θορυβήσει διευθυντές και αφεντικά και ψάχνουν τρόπο να φτιάξουν αντι-σωματείο "μαϊμού", κάλπικο, που θα στηρίζει την εταιρεία αντί να αγωνίζεται για τα δίκια μας».

Το Σωματείο προειδοποιεί για τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που θα ασκήσει η εργοδοσία για να ανακόψει την προσπάθεια των εργαζομένων να αποκτήσουν συνδικαλιστική έκφραση στο χώρο της δουλειάς τους: «Θα ακούσετε πολλά για να σας φοβίσουν, να σας κρατήσουν μακριά, να σας αλλάξουν γνώμη. Θα ακούσετε πιθανόν ψευτιές για όσους μπαίνουν μπροστά, για τα μέλη της προσωρινής διοίκησης του Σωματείου μας. Στην πράξη θα φανεί πολύ γρήγορα με ποια πλευρά είναι ο καθένας».

Τη συγκρότηση της νέας συνδικαλιστικής οργάνωσης χαιρετίζει η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο της Ρόδου «Mira Mare Wonderland». Καλεί τους συναδέλφους τους «να αγκαλιάσουν το σωματείο τους, να πετάξουν το φόβο και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, η οποία αυτό το πρώτο διάστημα θα ενταθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ