Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Πέταξε ο Δικέφαλος... ήττες για «αιώνιους»

Ο ΠΑΟΚ που πέτυχε πολύτιμη νίκη στην Τσεχία ήταν ο μόνος που χαμογέλασε χτες από ελληνικής πλευράς στη 2η αγωνιστική των ομίλων στο Europa League, με τους δυο αιώνιους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να γνωρίζουν τις ήττες εντός κι εκτός έδρας αντίστοιχα.

ΠΑΟΚ: Τρόμαξε νωρίς... μίλησε στο τέλος

Σπουδαία επιτυχία αποτελεί για τον ΠΑΟΚ η έστω και αγχωτική νίκη στην Τσεχία επί της Σλόβαν με 2-1, που διατηρεί το Δικέφαλο εντός τροχιάς, όχι μόνο για την πρόκριση στον επόμενο γύρο αλλά και στη διεκδίκηση της πρωτιάς (συγκατοικεί με Φιορεντίνα στην κορυφή). Οι «ασπρόμαυροι», αν και είδαν τους γηπεδούχους να τους αιφνιδιάζουν «με το καλημέρα» και να σκοράρουν πριν συμπληρωθεί το λεπτό (42''), με τον Κομλιτσένκο κατάφεραν να ανακάμψουν και με δυο γκολ, του Αθανασιάδη αρχικά με πέναλτι στο 10' και στο 82', να φθάνουν στην πολύτιμη νίκη. Σε γενικές γραμμές, η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα απ' την ταλαιπωρημένη λόγω ιατρικής 15θήμερης καραντίνας (12 παίκτες κόλλησαν ίο) Σλόβαν, που ήταν απειλητική, ενώ είχε δοκάρι με το σκόρερ της στο 76'. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ άρχισε να βελτιώνει την απόδοσή του στο τελευταίο 20λεπτο. Σε αυτό συντέλεσε και η είσοδος του Μυστακίδη, που βελτίωσε το παιχνίδι βγαίνοντας με μεγαλύτερες αξιώσεις μπροστά.

Σλόβαν Λίμπερετς: Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Τσούφαλ, Σίκορα, Φόλπρεχτ (Καραφιάτ 73'), Χόβορκα, Κομλιτσένκο, Βουχ, Μπαρτλ (Εκπάι 46'), Μπάρτοσακ (Μπάρος 79'), Λάτκα.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Μάτος, Κάνιας, Σάκχοφ (Τιάμ 72'), Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Κάμπος (Μυστακίδης 59'), Αθανασιάδης (Κρέσπο 86').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αδίκησε τον εαυτό του

Το εαυτό του αδίκησε χτες ο Ολυμπιακός και υπέστη την ήττα απ' τον ΑΠΟΕΛ στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 1-0, χάνοντας σημαντική ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή του ομίλου. Οι ερυθρόλευκοι, αν και βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ απ' το γκολ του Σωτηρίου (10'), στη συνέχεια ανέκαμψαν, εκμεταλλεύτηκαν το χώρο που τους έδωσαν οι φιλοξενούμενοι και ήταν σαφώς πιο δραστήριοι και επικίνδυνοι επιθετικά (20-9 οι προσπάθειες προς το τέρμα). Ωστόσο, παρά την πίεση που του απέφερε δυο δοκάρια (Σεμπά 20', Φορτούνης 48') και σημαντικές χαμένες ευκαιρίες (κυριότερη του Ιντέγε 65', Ελιουνούσι 78'), δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι πιο ουσιαστικό. Απ' τη μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν την πολύτιμη νίκη, ρίχνοντας το βάρος μετά το γκολ στην ανασταλτική λειτουργία (ιδιαίτερα στο β' μέρος) και προσπαθώντας να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια - Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (78' Μάρτινς), Φορτούνης (63' Ελιουνούσι), Μαρίν (78' Καρντόσο), Σεμπά Ιντέγε.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Λάγο, Νούνο Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο (63' Αρτυματάς), Γιαννιώτας (78' Αστίζ), Βάντερ (67' Εφραίμ), Σωτηρίου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αστοχία, παράπονα και κούραση

Στην Ισπανία ο λαβωμένος από απουσίες Παναθηναϊκός ηττήθηκε απ' την Θέλτα με 2-0 και έτσι πλέον με δυο ήττες (είχε χάσει και απ' τον Αγιαξ στην πρεμιέρα) βρέθηκε νωρίς - νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, όσον αφορά το στόχο της πρόκρισης. Οι πράσινοι... κατάφεραν να χάσουν ένα ματς που στη μεγαλύτερη διάρκειά του είχαν τον έλεγχο, ευκαιρίες που δεν τελείωσαν, και παράπονα απ' τη διαιτησία. Η ελληνική ομάδα φωνάζει κυρίως για το μη καταλογισμό πέναλτι στο 67' σε ανατροπή του Ιμπάρμπο απ' τον Καμπράλ των γηπεδούχων (θα έπρεπε να πάρει και κόκκινη) αλλά και ένα γκολ του Μπεργκ που ακυρώθηκε (ως επιθετικό φάουλ) στο 54'. Για τον Παναθηναϊκό ακυρώθηκε (σωστά) γκολ του Κουτρουμπή ως οφσάιντ (επηρέαζε ο Ιμπάρμπο). Πέραν αυτών όμως για το «τριφύλλι» μετά το 75' ήταν εμφανή τα σημάδια κούρασης, που έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να γίνουν επικίνδυνοι και να πετύχουν τα δυο γκολ της αναμέτρησης (Γκουιντέτι 84', Βας 89').

Θέλτα: Αλβάρεθ, Μάγιο, Φοντάς, Χόνι Κάστρο, Καμπράλ, Πάμπλο Ερνάντες, Μαρσέλο Ντίας, Ναράνχο (60' Σίστο), Σενιέ (71' Βας), Γκουιντέτι, Τζουζέπε Ρόσι (79' Ιάγο Ασπας).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής (87' Εμποκού), Σάμπα, Μολέντο, Λουντ, Λεντέσμα, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Μπεργκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ