Τρίτη 4 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Τα ίδια κριτήρια με πέρσι για τις μετεγγραφές

Μετεγγραφές «με το σταγονόμετρο» θα δοθούν και φέτος στους φοιτητές πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καθώς σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η διαδικασία και τα κριτήρια μοριοδότησης που θα ισχύσουν θα είναι τα ίδια με πέρσι.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές μπορούν να συγκεντρώσουν μόρια για μετεγγραφή από το οικογενειακό εισόδημά τους εφόσον αυτό δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ, δικαιούνται 3 μόρια οι φοιτητές που είναι ορφανοί και από τους δυο γονείς, 2 μόρια τα μέλη πολύτεκνης και 1 μόριο τα μέλη τρίτεκνης οικογένειας, 1 μόριο λαμβάνουν επιπλέον τα δίδυμα, τρίδυμα κ.τ.λ. αδέρφια, ενώ 1 μόριο δικαιούνται επίσης οι φοιτητές που έχουν αδέρφια που σπουδάζουν (για το πρώτο τους πτυχίο) σε άλλη πόλη από αυτή του μόνιμου τόπου κατοικίας τους. Επίσης, 1 μόριο δικαιούνται οι φοιτητές που έχουν γονείς ή αδέρφια με αναπηρία 67% και άνω, καθώς και οι φοιτητές τέκνα μονογονεϊκών οικογενειών. Χωρίς μοριοδότηση γίνεται η μετεγγραφή για τα τέκνα των θυμάτων τρομοκρατίας, για φοιτητές με αναπηρία 67% και άνω και για φοιτητές που κρατούνται σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια, μετεγγραφή δικαιούνται φέτος και οι κυπριακής καταγωγής φοιτητές και οι Ελληνες Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, ενώ ορίζεται γενικά ότι ο αριθμός των μετεγγραφέντων δεν μπορεί να ξεπερνά το 15% των εισακτέων σε κάθε Τμήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ