Τρίτη 4 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
«Ερυθρόλευκος» περίπατος, «κιτρινόμαυρη» εκδρομή...

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα απέναντι στην ΑΕΚ στο ντέρμπι του Φαλήρου για την 6η αγωνιστική

Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα απέναντι στην ΑΕΚ στο ντέρμπι του Φαλήρου για την 6η αγωνιστική
Η επιβλητική - με βάση και την εμφάνιση - νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ με 3-0 στο ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν αυτή που ξεχώρισε περισσότερο στα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στη Super League. Στα αξιοσημείωτα η, έστω και αγχωτική, επικράτηση του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα Τρίπολης, που τον φέρνει μόνο στην κορυφή αλλά και το νέο στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στη Βέροια.

Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απέναντι στην Ενωση και έφθασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στη σπουδαίας σημασίας - και μάλιστα για αρκετούς λόγους πέρα απ' τους βαθμολογικούς (π.χ. παραμονή Μπέντο στον πάγκο) - νίκη χάρη στα τέρματα των Ιντέγε (6'), Μάρτινς (64'), Φορτούνη (79'), ενώ είχε και δοκάρι με τον Ιντέγε (12'). Απέναντι σε μια ΑΕΚ που παρουσιάστηκε με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς αλλά κυρίως ασύνδετη και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο, οι γηπεδούχοι με περισσότερο πάθος επέβαλαν εξαρχής το ρυθμό τους, είχαν τον έλεγχο του κέντρου, χτύπησαν απ' τον άξονα (δέσποζε η παρουσία των Φορτούνη - Μάρτινς), ενώ πλην του τελευταίου δεκαλέπτου (όπου όλα είχαν κριθεί) δεν κινδύνεψαν αμυντικά. Απ' την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, έχοντας τους περισσότερους παίκτες σε κακή μέρα και έδειξαν να ξυπνάνε μετά το 80' όταν πίεσαν περισσότερο, με αποτέλεσμα δύο χαμένες ευκαιρίες του Μάνταλου και ένα δοκάρι του Μπακασέτα.

Στο «Απ. Νικολαΐδης» αν και ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα δύσκολα, σε ένα ματς όπου δόθηκαν τρία πέναλτι, επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 2-0 (Μπεργκ 1', Λεντέσμα 38' πέν.), ωστόσο στο β' μέρος είδαν τον Αστέρα αν και με 10 παίκτες (αποβολή Φαρίνα 55') να μειώνει το σκορ (Ιωαννίδης 67' πέν.) και να αλλάζει τις ισορροπίες του παιχνιδιού. Ωστόσο στο 88' και πάλι με εύστοχο πέναλτι του Λεντέσμα κατάφεραν τελικά να σφραγίσουν τη νίκη. Πάντως, και οι δύο ομάδες εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία, με τον Παναθηναϊκό να ...φωνάζει για το πέναλτι του Αστέρα και τους Αρκάδες για το πρώτο αντίστοιχο του Παναθηναϊκού.

Στη Βέροια ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη στην Τσεχία επί της Σλόβαν για το Europa League προσγειώθηκε ανώμαλα μένοντας στο 0-0 με την τοπική ομάδα στο δεύτερο συνεχόμενο στραβοπάτημά του στο πρωτάθλημα μετά το αντίστοιχο αποτέλεσμα κόντρα στην Ξάνθη την προηγούμενη αγωνιστική. Κάτι που, σε συνδυασμό με την τιμωρία των -3 β. με την οποία ξεκίνησε, τον ρίχνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία. Πάντως, οι «ασπρόμαυροι» διαμαρτύρονται για τη λαθεμένη ακύρωση γκολ του Περέιρα στο 63'.

Σπουδαίο «διπλό» στο «Καυταντζόγλειο» πήρε ο Πανιώνιος, που νίκησε τον Ηρακλή με 2-1 και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας παρέα με τον Ολυμπιακό.

Αλλα αποτελέσματα: Λεβαδειακός - ΑΕΛ 1-1, Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1, Πλατανιάς - Παναιτωλικός 0-0, Ξάνθη - Ατρόμητος 0-0.

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 10, Ολυμπιακός 9, Πανιώνιος 9, Πλατανιάς 8, ΑΕΚ 7, ΠΑΣ Γιάννινα 7, ΠΑΟΚ 5, ΑΕΛ 5, Παναιτωλικός 5, Λεβαδειακός 4, Βέροια 4, Ατρόμητος 4, Κέρκυρα 3, Ηρακλής 2, Ξάνθη 2, Αστέρας Τρίπολης 0. Σημ.: Εχουν αναβληθεί η 1η και η 2η αγωνιστική.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ