Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση στη Χίο σήμερα για το Προσφυγικό

Την κινητοποίηση διοργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Βουνακίου

Συγκέντρωση για το Προσφυγικό διοργανώνει, σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο, η ΑΔΕΔΥ. Το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί το λαό του νησιού να αντιδράσει και να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του, να μην αφήσει να φωλιάσουν στην καρδιά του ο φασισμός και το ρατσιστικό μίσος, με αιχμή τα παρακάτω:

-- Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης, που εγκλωβίζει στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και προκαλεί σοβαρά προβλήματα και στους κατοίκους. Απαιτούμε άμεση μετακίνησή τους από το νησί και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.

-- Οχι στη λειτουργία και στην επέκταση των «hot spots» με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοιχτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

-- Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και τη βία των ναζιστικών ομάδων. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τους πρόσφυγες, δηλαδή τα θύματα, και αθωώνουν τους υπεύθυνους.

-- Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που προκαλούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων.

«Η δίκαιη οργή και η αγανάκτηση του Χιώτη για τη βάρβαρη πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε δεν μπορεί να λαθεύει, πρέπει να στοχεύει στον πραγματικό υπαίτιο αυτής της κατάστασης, που είναι οι πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και όλων αυτών που προσκυνούν όλους τους παραπάνω», επισημαίνει, ανάμεσα στα άλλα, η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ. «Δεν είναι ο εχθρός μας τα μικρά προσφυγόπουλα, δεν είναι εχθρός μας όλοι αυτοί οι άνθρωποι που άφησαν την πατρίδα τους και εγκλωβίστηκαν εδώ. Ο πραγματικός αντίπαλος, ο πραγματικός ένοχος, είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα και όλοι αυτοί που με οποιονδήποτε τρόπο το στηρίζουν. Σπέρνουν το μίσος και τη διχόνοια ανάμεσά μας (...) Είναι οι ηθικοί αυτουργοί για να χυθεί το δηλητήριο από την ακροδεξιά και από τα φασιστικά μορφώματα που εμφανίστηκαν και κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους κάτω από το μανδύα του "πατριώτη", του "αγωνιστή", παρασύροντας πολίτες σε ρατσιστικές συμπεριφορές, εκμεταλλευόμενοι την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Ας μη χάνουμε την ανθρωπιά μας!».

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση απευθύνει και το ΠΑΜΕ. Αναφέρει δε ανάμεσα σε άλλα: «Οι εκατοντάδες και χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στο νησί μας, στο Αιγαίο και τη χώρα είναι αποτέλεσμα της μπόρας του ιμπεριαλιστικού πολέμου των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, ενάντια στην πατρίδα τους για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής και των δρόμων μεταφοράς τους στην Ευρώπη. Αυτή είναι η αιτία που κυριολεκτικά πετά ολόκληρες οικογένειες, παιδιά και μωρά στην προσφυγιά. Στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκοντας οφέλη για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης».

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, ο οποίος καλεί «τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους να εκφράσουν έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται, τα φαινόμενα εκμετάλλευσης εις βάρος των ξεριζωμένων. Καλούμε σε καταδίκη και απομόνωση των δράσεων της Χρυσής Αυγής που επιδιώκει να καλλιεργήσει ρατσιστικά αντανακλαστικά, να σπείρει το δηλητήριο στη νέα γενιά, ψαρεύοντας σε θολά νερά με την προβιά του "αγανακτισμένου"».

Συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν δηλώσει και οι εξής φορείς, σωματεία και σύλλογοι: ΣΥΝΟΧΙ, Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου, Εργαζομένων Νοσοκομείου Χίου, Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, Φίλων της Εθνικής Αντίστασης, Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου, Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, η ΕΛΜΕ, ο παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου και το ΔΣ και εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης ναρκωτικών Χίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ