Σάββατο 8 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
«Το σχολείο γίνεται κέντρο διερχομένων εκπαιδευτικών»...

Εδώ και ένα μήνα σχεδόν «τσαλακώνεται» διαρκώς από την πραγματικότητα η πλαστή εικόνα της «κανονικότητας» που επιχειρούσε να δώσει η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων. Ενα ακόμα παράδειγμα γι' αυτό μεταφέρουν οι γονείς του 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδας, που διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο τους και εξηγούν: «Ενα μήνα τώρα εκπαιδευτικοί έρχονται και φεύγουν από το σχολείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει σωστά το μάθημα (...) Μας στέλνετε εκπαιδευτικούς από την άλλη άκρη της Αθήνας για να διδάξουν για 2 ή 3 ώρες και στη συνέχεια να πάνε σε άλλο σχολείο. Αντί να στείλετε έναν εκπαιδευτικό για 12 ώρες, στέλνετε 2 ή 3 της ίδιας ειδικότητας για να διδάξουν από 3 ή 4! Ετσι όμως το σχολείο γίνεται κέντρο διερχομένων εκπαιδευτικών», σχολιάζουν οι γονείς απευθυνόμενοι προς το υπουργείο Παιδείας.

Επιπλέον, οι γονείς καταγγέλλουν ότι «περίπου στο 1/3 των τμημάτων του σχολείου είτε δεν έχει ξεκινήσει η διδασκαλία των Μαθηματικών είτε αυτή γίνεται από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων (...) Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο το μάθημα των Μαθηματικών να διδάσκεται από καθηγητές Φυσικής, Βιολογίας, Χημείας, Πληροφορικής κ.λπ.».

Οι γονείς απαιτούν μέτρα για να ξεκινήσει άμεσα ολόκληρο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των παιδιών, με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό που θα διδάσκει τα μαθήματα της ειδικότητάς του (ειδικά στα Μαθηματικά), θα είναι αποκλειστικά εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, «που δεν θα τρέχουν στα μισά σχολεία της Ανατολικής Αττικής για να συμπληρώσουν το ωράριό τους, που δεν θα είναι το σχολείο μας απλά 3 ώρες για να συμπληρώσουν το μάθημά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ