Τρίτη 11 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Τη... δόξα της πρεμιέρας η Λευκάδα

Το... μπαμ της πρεμιέρας στην Basket League έκανε η Δόξα Λευκάδας επικρατώντας του ΠΑΟΚ

Eurokinissi

Το... μπαμ της πρεμιέρας στην Basket League έκανε η Δόξα Λευκάδας επικρατώντας του ΠΑΟΚ
Μπορεί ως ομάδα της Α1 να μετράει μόλις ένα μήνα - παίρνοντας τη wild cards για αντικατάσταση της Κηφισιάς που αποχώρησε - ωστόσο η Δόξα Λευκάδας φρόντισε με την έναρξη της διοργάνωσης να κάνει αισθητή την παρουσία της. Οι Επτανήσιοι πέτυχαν τη νίκη της πρεμιέρας επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 84-78 σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, όπου ο Χάρης Μαρκόπουλος νίκησε τον πατέρα του, Σούλη. Καταλυτικό στοιχείο για την επικράτηση των νεοφώτιστων ήταν ένα κρίσιμο εύστοχο τρίποντο του Τσαλδάρη 21 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους με 81-78 και βάζοντας τις βάσεις για την τελική επικράτηση. Πάντως, η Δόξα είχε το πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όπου βρίσκοντας τις λύσεις από τα μακρινά σουτ προηγήθηκε και με 15 π. (59-44 στην τρίτη περίοδο). Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι με μπροστάρηδες τους Τσόχλα - Μπράιαντ κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά (σημειώνοντας αρχικά ένα σερί 10-0), έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι στην τέταρτη ισοφαρίζοντας σε 78-78 στο τελευταίο δίλεπτο. Ωστόσο, το τρίποντο του μέχρι τότε μέτριου από πλευράς απόδοσης Τσαλδάρη ήταν αυτό που χάλασε τα όνειρα στους «ασπρόμαυρους» για ολοκληρωτική ανατροπή των δεδομένων.

Κατά τ' άλλα στα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής ξεχωρίζει η νίκη της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα στην Πάτρα με 77-59, η οποία πάντως επιτεύχθηκε αρκετά πιο δύσκολα απ' ό,τι μαρτυράει το τελικό σκορ. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο αφού μέχρι τότε οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και μέσα στο παιχνίδι (20-24, 35-35, 51-57). Ωστόσο, στην τελευταία περίοδο το πλεονέκτημα της Ενωσης να διαθέτει περισσότερες επιλογές και η βελτίωσή της σε άμυνα και επίθεση, όπου πρωταγωνίστησε ο κορυφαίος του παιχνιδιού Ντίξον (19 π.), έφεραν ένα επιμέρους σερί 20-8 οδηγώντας την στην επικράτηση.

Σπουδαίο διπλό πήρε και το Ρέθυμνο στη Ρόδο νικώντας τον Κολοσσό με 74-66, ενώ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν συνάντησαν προβλήματα να επικρατήσουν, αντίστοιχα, του Κόροιβου εκτός (88-66) και του Προμηθέα Πατρών εντός (81-71). Νίκες πέτυχαν επίσης ο Αρης επί των Τρικάλων στην έδρα του (75-65) και η Κύμη επί του Λαυρίου (75-69).

Σοκ με Τζέιμς στον ΠΑΟ

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός του σοβαρού αυτοτραυματισμού του Αμερικανού Τζέιμς στον Παναθηναϊκό όταν έπειτα από έντονη λογομαχία με τον τεχνικό της ομάδας, Αργύρη Πεδουλάκη, στην προπόνηση του Σαββάτου ξέσπασε σε μια τζαμαρία στο ΟΑΚΑ. Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί βαρύ θλαστικό τραύμα στο δεξί χέρι (έκοψε δύο τένοντες), κάτι που τον αφήνει εκτός δράσης για δύο μήνες τουλάχιστον. Παρά το περιστατικό, από πλευράς «πρασίνων» δεν τέθηκε θέμα απομάκρυνσης του Τζέιμς, αν και πλέον βρίσκονται σε αναζήτηση γκαρντ που θα καλύψει το κενό του.

Φάλκερ αντί Ουενς

Η περσινή... κατάρα της αντικατάστασης παικτών έκανε με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων και φέτος την εμφάνισή της στην ΑΕΚ, με τον Τζος Οουενς να είναι πλέον παρελθόν για την ομάδα μόλις μετά από 4 λεπτά συμμετοχής στον αγώνα με τον Απόλλωνα. Οπως ανακοίνωσε η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, αντικαταστάτης του θα είναι ο Αμερικάνος Ράνταλ Φάλκερ, με τον οποίο ήρθε άμεσα σε συμφωνία για συνεργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ