Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στις γειτονιές και τα σχολεία μας

«Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στις γειτονιές και τα σχολεία μας!», δηλώνει η ΚΝΕ με αφορμή την έναρξη του προγράμματος για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και με ανακοίνωσή της, που μοιράζει μαζικά, καλεί τη νεολαία:

«Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στα παιδιά που, μαζί με τις οικογένειές τους, ξεριζώθηκαν από τις χώρες και τα σπίτια τους λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου και αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Εχουμε κοινές αγωνίες, πολλά κοινά προβλήματα.

Εχουμε τον ίδιο αντίπαλο

Οι ένοχοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας, με τους πρόσφυγες και τις άθλιες συνθήκες παραμονής και διαμονής τους, είναι ίδιοι με αυτούς που ευθύνονται για τη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια που βιώνουν συνολικά οι φτωχές - λαϊκές οικογένειες σήμερα. Είναι οι ίδιοι με αυτούς που ευθύνονται για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα συνολικά στα σχολεία και την εκπαίδευση. Ο εγκλωβισμός 60.000 ανθρώπων στη χώρα μας σε καθεστώς ανασφάλειας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των προηγούμενων, που υλοποίησαν την πολιτική της και του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία δεν τον προκάλεσαν τίποτα "άγνωστοι". Είναι αποτέλεσμα της μεγάλης διαμάχης και των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών για νέα κέρδη, των ΕΕ - ΝΑΤΟ κόντρα με τη Ρωσία, για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στον πλούτο της περιοχής.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Οι πρόσφυγες δεν αυτοεγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα

ΕΕ - κυβέρνηση αποφάσισαν τον εγκλωβισμό 60.000 προσφύγων στη χώρα μας, παρ' όλο που η πλειοψηφία αυτών θέλει να πάει σε άλλη χώρα. Με τις αποφάσεις τους καταπατούν το προσφυγικό δίκαιο και κάνουν τη ζωή των προσφύγων ακόμα μεγαλύτερο μαρτύριο. Τα παιδιά των μεταναστών έχουν κάθε δικαίωμα να συμμετάσχουν σε μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία και το κράτος έχει την ευθύνη να διαμορφώσει όλους εκείνους τους όρους για να την παράσχει.

Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική αντίληψη

Τα πολλά υπαρκτά προβλήματα στα σχολεία δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν πλυντήριο για ρατσιστικές αντιλήψεις και ξενοφοβικές απόψεις.

Ο λαός και η νεολαία να μπλοκάρουν κάθε σχέδιο της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής για... νέα "Ωραιόκαστρα", όπως έλεγε στη Βουλή. Κάθε τέτοια προσπάθειά τους να πέσει στο κενό, να συναντήσει απέναντί της την οργάνωση της αλληλεγγύης και τον κοινό αγώνα Ελλήνων και ξένων εργατών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία των περιοχών που θα φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα στις γειτονιές και τα σχολεία τους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες με κάθε τρόπο, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης, γραφική ύλη κ.τ.λ.

Καλούμε τα 5μελή και 15μελή μαθητικά συμβούλια των σχολείων να υποδεχτούν τα προσφυγόπουλα και όλοι μαζί σαν μια γροθιά να παλέψουν και να διεκδικήσουν ένα σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των μαθητών.

Καλούμε τις Ενώσεις, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους εκπαιδευτικούς να υποδεχτούν τα προσφυγόπουλα, να σταθούν στο πλευρό τους και να συγκρουστούν με κάθε ρατσιστική και ξενοφοβική αντίληψη, να οργανώσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ διεκδικούμε εδώ και τώρα:

-- Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας όσο και στα σχολεία - κατά βάση - τις απογευματινές ώρες.

-- Καμία εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).

-- Να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια και ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών και για να μην αποκλειστεί ούτε ένα προσφυγόπουλο από την εκπαιδευτική διαδικασία.

-- Να διασφαλιστεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

-- Να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των παιδιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ