Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενα από τα πιο γοητευτικά παραμύθια

Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας», ένα από τα πιο γοητευτικά και διαχρονικά παραμύθια του Οσκαρ Ουάιλντ, θα ανεβάσει για την παιδική σκηνή το Εθνικό Θέατρο, στην Κεντρική Σκηνή, από τις 18 Οκτώβρη.

Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» εκδόθηκε το 1888, μαζί με άλλα παραμύθια του Οσκαρ Ουάιλντ, σε μία σπουδαία συλλογή με τίτλο «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας και άλλα παραμύθια». Στο παραμύθι που παρουσιάζεται φέτος από τον σκηνοθέτη Αρη Τρουπάκη κι ένα θίασο που βασίζεται στον παλιό κορμό των καλλιτεχνών της Πειραματικής Σκηνής του Στάθη Λιβαθινού (2001-2007), αναδεικνύονται θέματα όπως αυτά της φιλίας, της αυταπάρνησης, του εφήμερου των υλικών αγαθών και της προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας έχει ζήσει πίσω από το φράχτη ενός παλατιού, δίχως έγνοιες και σκοτούρες, πάντα ξέγνοιαστος και χαμογελαστός. Οταν θα φύγει από τη ζωή, ένα χρυσό άγαλμα στήνεται σε μία πλατεία της πόλης προς τιμή του. Παρατηρώντας τον κόσμο από ψηλά μέσα από το άγαλμά του, ο Πρίγκιπας ανακαλύπτει μιαν άλλη πλευρά της καθημερινότητας: τη φτώχεια, την ασχήμια, τη διαφθορά και την υποκρισία. Και ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας δακρύζει κάθε βράδυ για όλα τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω του. Ωσπου, ένα μικρό χελιδόνι κουρνιάζει στα πόδια του. Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας θα βρει έναν πολύτιμο σύμμαχο. Μαζί θα βοηθήσουν τους ανθρώπους με κάθε δυνατό τρόπο, σε μια υπέροχη ιστορία ανιδιοτέλειας, φιλίας και αγάπης.

Διασκευή - Δραματουργική επεξεργασία: Ελσα Ανδριανού. Σκηνικά - κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης. Μουσική: Xαράλαμπος Γωγιός. Χορογραφία/επιμέλεια κίνησης: Πολίν Ουγκέ. Φωτισμοί: Aλέκος Αναστασίου.

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Νικόλας Αναστασόπουλος, Ασημίνα Αναστασοπούλου, Βασίλης Ανδρέου, Μαλαματένια Γκότση, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Αμαλία Τσεκούρα. Μουσικοί επί σκηνής: Aλέξης Κωτσόπουλος, Νίκος Καρύδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ