Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι της εισαγγελέα Εφετών

Με απειλές για νέα χτυπήματα, η αυτοαποκαλούμενη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την προχτεσινή βομβιστική επίθεση (με ένα κιλό εκρηκτικών) στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Στο κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα (και φέρεται να αποτελεί το πρώτο μέρος της ανάληψης ευθύνης), αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα ότι η επίθεση εναντίον της δικαστικού έγινε γιατί «αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να "εξαφανίζει" δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι η δικαστική εμπροσθοφυλακή των αφεντικών της», αναφέροντας την αρχειοθέτηση από πλευράς της, της υπόθεσης Βγενόπουλου (και για την οποία, της είχε επιβληθεί ποινή στέρησης μισθού 60 ημερών), για τη μη αποστολή της δικογραφίας για τα εξοπλιστικά του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη Βουλή, για την εμπλοκή της στην υπόθεση Βατοπεδίου, αλλά και γιατί «έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη», συζύγου του Γ. Τσάκαλου, που έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στους «Πυρήνες».

Δήλωση για τη βομβιστική επίθεση έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, που επισημαίνει ότι «η πολιτεία και η κοινωνία γνωρίζουν ότι καμιά τρομοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να κάμψει τη λειτουργία της δικαιοσύνης». Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν πως «μάταια προσπαθούν όσοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση να κάμψουν το ανεξάρτητο φρόνημα των δικαστικών λειτουργών».

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν τη βομβιστική επίθεση.

Το ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη βομβιστική επίθεση εναντίον της Γ. Τσατάνη:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση εναντίον της εισαγγελέως Γ. Τσατάνη. Τόσο η βομβιστική επίθεση, όσο και η προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης, με αναφορές στην κατάσταση της Δικαιοσύνης, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για τους εμπνευστές αυτής της ενέργειας και τις επιδιώξεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ