Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Σκηνές... ροντέο για τους διαιτητές

Tραγελαφικές καταστάσεις, αψιμαχίες και σκηνικό... ροντέο ήταν αυτά που χαρακτήρισαν τη χτεσινή συνεδρίαση σχετικά με τον ορισμό των διαιτητών για την επερχόμενη 7η αγωνιστική της Super League. Συγκεκριμένα, το «παρών» στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ (ΚΕΔ) και στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών, όπου η πρώτη έχει το ρόλο του επιδιαιτητή ανάμεσα στα δυο μέλη της δεύτερης, έδωσε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Διαιτητών. Η τελευταία αποτελούμενη από τους Καραμάνη (πρόεδρος), Σπανέα (γεν. γραμματέας), Καρκοβύρη ζήτησε να κάνει αυτή τους ορισμούς μαζί με τον εκπρόσωπο της Super League στην Επιτροπή Ορισμού (Δημήτρη Σαραϊδάρη). Η αντιπροσωπεία της ΟΔΠΕ επικαλέστηκε για την ενέργειά της το κενό εξουσίας που έχει δημιουργηθεί στην ΕΠΟ, μετά την πρόσφατη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου να ορίσει προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στην Ομοσπονδία δικαιώνοντας έτσι σχετικές προσφυγές του ποδοσφαιρικού παράγοντα Βίκτορα Μητρόπουλου και του σωματείου Κηφισιά. Τα τρία μέλη της Ομοσπονδίας Διαιτητών υποστήριξαν ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και αφού η μέχρι πρότινος διοίκηση της ΕΠΟ δεν υφίσταται, το ίδιο συμβαίνει και με την ΚΕΔ που έχει οριστεί από ίδια την ΕΠΟ, με βάση το νόμο Ορφανού οι ορισμοί πρέπει να γίνουν από την ΟΔΠΕ.

Ωστόσο, η παρουσία των τριών στη συνεδρίαση δημιούργησε ένταση, με την πλευρά του προέδρου της ΟΔΠΕ να καταγγέλλει τον προπηλακισμό της τριμελούς αντιπροσωπείας από τους ανθρώπους ασφάλειας της ομοσπονδίας κατόπιν εντολής μέλους της ΚΕΔ. Τελικά, η αντιπροσωπεία αποχώρησε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και μετέβη στο υφυπουργείο Αθλητισμού, προκειμένου να καταγγείλει τα όσα συνέβησαν. Απ' την πλευρά της, η ΕΠΟ εξέδωσε λίγο αργότερα ανακοίνωση που κάνει λόγο για βίαιη είσοδο των τριών και περί απειλών προς τους υπαλλήλους της ομοσπονδίας που προσπάθησαν να διευκρινίσουν την παρουσία τους εκεί.

  • Με αυτά και με αυτά ορίστηκαν τελικά οι διαιτητές της 7ης αγωνιστικής, οι οποίοι θα είναι: Παναιτωλικός - Κέρκυρα (Μπλάνας), Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς (Σελίμος), Πανιώνιος - Ολυμπιακός (Λαμπρόπουλος), Παναθηναϊκός - Ξάνθη (Φουκάκης), Ατρόμητος - Βέροια (Πουλημάς), ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός (Φωτιάδης), ΠΑΟΚ - Ηρακλής (Κύζας), Λάρισα - ΑΕΚ (Κομίνης).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ