Κυριακή 12 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγωνιστικό κάλεσμα για την προστασία της παραλίας από τους κερδοσκόπους

Πρωτοβουλία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ για την προστασία της παραλίας του Σαρωνικού απ' αφορμή την παράδοση πέντε οργανωμένων ακτών της Αττικής σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Πρόκειται για τις πλαζ Αλίμου, Βουλιαγμένης, Α` και Β` Βούλας και Βάρκιζας. Παραχωρήθηκαν από την «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ» (θυγατρική του ΕΟΤ) σε δύο επιχειρηματικούς ομίλους για να τις εκμεταλλευτούν επί 10 χρόνια.

«Η ενέργεια αυτή, υπογραμμίζει η ΚΟΑ, βρίσκεται στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης να παραδίδει κάθε δημόσια κερδοφόρα δραστηριότητα στο μεγάλο κεφάλαιο, στερώντας από το λαό ακόμα και το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στη θάλασσα, μετατρέποντάς τον σε πελάτη των υπηρεσιών που θα παρέχουν στους λουόμενους μισθοσυντήρητους και συνταξιούχους οι επιχειρηματίες που ανέλαβαν την εκμετάλλευση».

Η ΚΟΑ επισημαίνει και τις τεράστιες ευθύνες, που έχουν επίσης και οι δήμαρχοι των αντίστοιχων δήμων, «οι οποίοι συναίνεσαν σ' αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης, προσβλέποντας στη συμμετοχή των δήμων στα έσοδα από την εκμετάλλευση των πλαζ, εγκαταλείποντας το πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να περιέλθουν οι πλαζ στους δήμους, μαζί με τους αναγκαίους πόρους συντήρησής τους, ώστε να μπορούν να τις διαχειριστούν προς όφελος του λαού. Καλεί όλους τους Αθηναίους να αγωνιστούν για το δικαίωμα της ελεύθερης χρήσης των ακτών, που αποτελεί ζωτική ανάγκη σε μια πόλη που υποβαθμίζει καθημερινά την ποιότητα της ζωής τους, στο βωμό των κερδών της ολιγαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ