Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με έργα του Μίκη στην Ελβετία

Μπέττυ Χαρλαύτη
Μπέττυ Χαρλαύτη
Μετά τη Νέα Υόρκη και την «καρδιά» του Μανχάταν, όπου προσκλήθηκε να δώσει συναυλίες με έργα του Μίκη Θεοδωράκη, η Μπέττυ Χαρλαύτη, με εφόδιο την πολύτιμη «θητεία» της δίπλα στον μεγάλο Ελληνα δημιουργό, ταξιδεύει το έργο του μέχρι την Ελβετία. Μαζί της επί σκηνής ο καταξιωμένος πιανίστας Γιάννης Μπελώνης, στενός συνεργάτης τα τελευταία χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη. Οι δυο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν στην Salle Paderewski της Λοζάνης επιλογές από το σύνολο του έργου του Μίκη Θεοδωράκη προσκεκλημένοι του Συλλόγου Ελλήνων Λοζάνης «Εστία», σε μια βραδιά τιμής στον Ελληνα δημιουργό, στις 12 Νοέμβρη.

Η Μπέττυ Χαρλαύτη είναι η ερμηνεύτρια από τη νέα γενιά που επέλεξε να έχει μόνιμα κοντά του τα τελευταία χρόνια ο συνθέτης, σε συνεργασία και με την Ορχήστρα του. Η σύμπραξη, επί σκηνής, των δυο καλλιτεχνών στο εξωτερικό εγγυάται την αναλλοίωτη μεταλαμπάδευση των μηνυμάτων του έργου του συνθέτη μέσω των πρεσβευτών του της νεότερης γενιάς και φέρει τα εχέγγυα, την καλλιτεχνική καθοδήγηση και την υπογραφή του ίδιου του δημιουργού σε κάθε νότα και φράση.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της επικείμενης δισκογραφικής δουλειάς της Μπέττυς Χαρλαύτη με έργα του Μίκη Θεοδωράκη, υπό την επιμέλεια του ίδιου του συνθέτη, η οποία σε συνδυασμό και με τις εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις του Γιάννη Μπελώνη, προμηνύεται ως ένα νέο, πολλά υποσχόμενο μουσικό ταξίδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ