Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αύριο το συλλαλητήριο με τρακτέρ στον Τύρναβο

Συλλαλητήριο με τρακτέρ οργανώνουν αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής, μαζί με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Το συλλαλητήριο εντάσσεται στο νέο γύρο κινητοποιήσεων που προετοιμάζει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα ενάντια στην εξοντωτική για τους μικρομεσαίους αγρότες πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Ο σχεδιασμός και η οργάνωση του πανελλαδικού συντονισμού και της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων θα συζητηθούν στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 30 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας.

Τα αιτήματα - διεκδικήσεις αιχμής που προβάλλουν με την αυριανή κινητοποίηση οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου είναι: Ολοκληρωτικές και άμεσες αποζημιώσεις για τις παραγωγές που χάθηκαν από την κακοκαιρία τους προηγούμενους μήνες. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος και αλλαγή του κανονισμού, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο για τις ζημιές από τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους. «Πάγωμα» των χαρατσιών και όλων των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών. Κατάργηση των φόρων στο κρασί και διατήρηση των «διήμερων απόσταξης» για το χύμα τσίπουρο.

Στο μεταξύ, κινητοποίηση για αύριο 21/10 ετοιμάζουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου, Αρχάνων, Καζαντζάκη, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στα Χανιά. Για σήμερα, καλούν σε διαμαρτυρία στον ΟΓΑ, στις 10 π.μ. Τέλος, το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) θα γίνει την Κυριακή 23 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., στη Μεσσήνη, στο αίθριο του δημαρχείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ