Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Ντέρμπι Δικεφάλων δοκιμασία για Ολυμπιακό

Το κυριακάτικο ντέρμπι Δικεφάλων μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεσπόζει στο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Super League, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 29-31 Οκτώβρη. Στα αξιοσημείωτα του προγράμματος και η δοκιμασία του πρωτοπόρου Ολυμπιακού στο Περιστέρι, αλλά και η αντίστοιχη του Πανιωνίου στη Λάρισα.

Στην Τούμπα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κοντράρονται σε μια αναμέτρηση που πρακτικά βρίσκει και τους δυο αντιπάλους χωρίς περιθώρια απωλειών. Οι γηπεδούχοι μετρούν μέχρις στιγμής δυο ισοπαλίες (Βέροια, Ξάνθη) και μια ήττα (Ολυμπιακός) και σε συνδυασμό με το -3β που ξεκίνησαν τη σεζόν (λόγω τιμωρίας), έχουν μείνει αρκετά (σε σχέση με τους στόχους τους) πίσω στη βαθμολογία. Ζητούμενο ενόψει του ντέρμπι, πλέον, είναι η νίκη για την ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς, προκειμένου να ανέβει αγωνιστικά και ψυχολογικά. Στα συν η επιστροφή του Τζαβέλλα.

Στην άλλη πλευρά, για την ΑΕΚ τα πράγματα είναι επίσης δύσκολα, μετά το νέο στραβοπάτημα στην προηγούμενη αγωνιστική με τον Πανιώνιο (0-0 στο ΟΑΚΑ). Η ευρεία νίκη επί της Κέρκυρας για το Κύπελλο έφτιαξε κάπως το κλίμα, όχι όμως όσο χρειάζεται, καθώς και πάλι η εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων» προβλημάτισε. Πλέον οι «κιτρινόμαυροι» αναζητούν μια σπουδαία επιτυχία για πρακτικούς και ψυχολογικούς λόγους. Στα θετικά η επιστροφή του Βάργκας σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

Στο Περιστέρι, μια έδρα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει, ο Ολυμπιακός, ανεβασμένος ψυχολογικά μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, που τον διατήρησε στο ρετιρέ και μάλιστα με διευρυμένη διαφορά απ' τους υπόλοιπους μνηστήρες χάρη στα στραβοπατήματα ΑΕΚ, ΠΑΟ, επιδιώκει να ξεπεράσει ένα ακόμη δύσκολο εμπόδιο. Αμφίβολος είναι ο Ντε Λα Μπέγια. Στην άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος δείχνει στις τελευταίες αγωνιστικές να έχει βρει τα πατήματά του και προέρχεται από δυο συνεχόμενες επιτυχίες (με Βέροια και Ηρακλή).

Να... ρεφάρει το στραβοπάτημα κόντρα στη Βέροια για πρακτικούς και ψυχολογικούς λόγους θα προσπαθήσει ο Παναθηναϊκός φιλοξενώντας τον Ηρακλή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ: ΑΕΛ - Πανιώνιος (15.00 Νovasports 3), Ξάνθη - Κέρκυρα (17.15 NS1), Ατρόμητος - Ολυμπιακός (19.30 NS2). ΚΥΡΙΑΚΗ: Παναθηναϊκός - Ηρακλής (15.00 NS2), Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός (17.15 NS2), Βέροια - Πλατανιάς (17.15 NS3), ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (19.30 NS1). ΔΕΥΤΕΡΑ: Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα (19.30 NS1)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ