Τρίτη 1 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Οχι» στην ποινικοποίηση του οργανωμένου αγώνα των μαθητών

Την απόφαση καταδίκης με την ποινή της επίπληξης, πέντε 14χρονων μαθητών του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής Θεσσαλονίκης, για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν το Νοέμβρη του 2015, καταγγέλλει το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και ζητά να παρθεί πίσω.

Με ανακοίνωσή του, καταδικάζει τη συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου Ανηλίκων, όπως επίσης και το γεγονός ότι παραπέμφθηκαν οι συγκεκριμένοι μαθητές γυμνασίου σε δίκη επειδή αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν τα αυτονόητα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο στόχος τους δεν είναι άλλος απ' το να τρομοκρατήσουν τους μαθητές και να συκοφαντήσουν το μαθητικό κίνημα, ώστε να μην κουνιέται φύλλο.

Το "αδίκημα" που κατηγορούνται ότι διέπραξαν οι μαθητές δεν είναι άλλο απ' το ότι οργάνωσαν τον αγώνα στο σχολείο τους, έκαναν κατάληψη για να παλέψουν για το δικαίωμά τους στη μόρφωση. Γι' αυτούς τους λόγους, η κυβέρνηση στέλνει τους μαθητές στο "σκαμνί" της δικαστικής αίθουσας μετά από μήνυση που υπέβαλε η τότε διευθύντρια του σχολείου.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φτιάξει ένα ακόμη χειρότερο σχολείο, σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής του (στημένου) διαλόγου για την Παιδεία, την ίδια ώρα εντείνει τον αυταρχισμό και στέλνει 14χρονους μαθητές στα δικαστήρια για να τους "διδάξει" ότι "όποιος αγωνίζεται τιμωρείται».

Η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καλεί σε επαγρύπνηση και δυνάμωμα της αλληλεγγύης στους μαθητές του γυμνασίου Μαλακοπής που καταδικάστηκαν. «Η τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσει. Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη μαθητών. Να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Καμία ανάμειξη των δικαστών, της εισαγγελίας και της αστυνομίας στη σχολική ζωή και δράση», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ