Τετάρτη 15 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
«Παζάρια» ενόψει προεδρικών εκλογών

ΜΙΝΣΚ.-

Δύο από τους τέσσερις δυνάμει αντίπαλους του Προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στις εκλογές του ερχόμενου μήνα (9 Σεπτέμβρη) συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους εναντίον του, μεταδίδει το «Ασοσιέιτεντ Πρες».

Η λίστα των υποψηφίων αναμενόταν να ανακοινωθεί χτες από την εκλογική επιτροπή και σύμφωνα με πληροφορίες από το Μινσκ, ο πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου Σεμιόν Νταμάς συμφώνησε να αποσύρει την υποψηφιότητά του προς όφελος του Βλάντιμιρ Γκόντσαρικ, σε περίπτωση που η υποψηφιότητα του τελευταίου εγκριθεί.

Η συμφωνία επήλθε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις και αφού ο Γκόντσαρικ υποσχέθηκε στον Νταμάς«υψηλή θέση» σε μια κυβέρνηση υπό τον ίδιο, σύμφωνα με ανακοινώσεις των δύο πολιτικών στον Τύπο. Παρ' όλη όμως τη σκληρή προσπάθεια των αντιπάλων του Προέδρου της Λευκορωσίας να τον νικήσουν στις εκλογές, οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις μοιάζουν να του δίνουν ευρύ προβάδισμα. Πέρα από τις προαναφερθείσες δύο υποψηφιότητες, ενδέχεται να υπάρξει και μια τρίτη, αυτή του εθνικιστή Σεργκέι Γκαϊντούκεβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ