Κυριακή 19 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επάγγελμα «Μισθοφόρος»

Λόγω της μεγάλης ανεργίας, που στους νέους είναι σε πολύ υψηλά ποσοστά, χιλιάδες από αυτούς τρέχουν στις... «σχολές μαθητείας χειρισμού εργαλείων σφαγής» και ονομάζονται «επαγγελματίες οπλίτες». Θα μου πείτε, βέβαια, μα οι νέοι με τα όνειρα που συνοδεύουν την ηλικία τους, τρέχουν «πατείς με-πατώ σε» για να γίνουν εκδοροσφαγείς; Ομως, «ανάγκα και θεοί πείθονται»... Ας όψονται εκείνοι που τους σπρώχνουν στο «επάγγελμα»!

Το μισθολόγιό τους υπερβαίνει σε ύψος κάθε μισθολόγιο μαθητείας και ενεργού υπηρεσίας. Οι πληροφορίες μου λένε ότι η μηνιαία αμοιβή τους ανέρχεται στο ποσόν του ενός εκατομμυρίου. Βάλτε με το νου σας τι σημαίνει να είσαι ένστολος καθ' όλο το διάστημα της ενεργού ηλικίας σου, δηλαδή μισθοφόρος! Σκεφτείτε πόσο πίσω χρονικά μας πάει η περίπτωση, όπως τότε που διάφοροι χωροδεσπότες και αργότερα πασάδες μίσθωναν τη ζωή των νέων ισοβίως. Είναι να φρικάρει ο κάθε λογικός άνθρωπος, στη σκέψη του τι σημαίνει να είσαι ένας νέος άνθρωπος στη διάθεση των ισχυρών, για σφαγές και κάθε άλλου είδους θηριωδίες...

Οταν σκεφτούμε τις χιλιάδες των νέων μας, που εργάζονται και αγωνίζονται για μια ζωή, άξια του Ανθρώπου, βρίσκουμε τίποτα κοινό με αυτά τα πλάσματα που σαν υπέρτατο σκοπό ζωής και καριέρας είναι έτοιμα να μπουν κάτω από μια σημαία, η οποία έπαψε πλέον να είναι δική τους; Οχι βέβαια, χίλιες φορές όχι. Το «Ελληνας μισθοφόρος» είναι μια γλωσσική «καινοτομία», που πάει να αναιρέσει το φυλετικό μας γνώρισμα και το γενετικό μας κώδικα. Να μας φέρει στο επίπεδο άλλων φυλετικών ομάδων, κατά παράδοση μισθοφόρων.

Ας αντισταθούμε λοιπόν ως γονείς, ως λαός γενικά, ως νέα γενιά, ως λαϊκό κίνημα, ενάντια σ' αυτή την κηλίδωση!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ