Σάββατο 5 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Δηλώνουν «παρών» στις διεργασίες για νέα χτυπήματα στο Ασφαλιστικό

Στις διάφορες παρεμβάσεις από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αλλά και από φορείς του εγχώριου κεφαλαίου, όπως ο ΣΕΒ, με τις οποίες προετοιμάζεται το έδαφος για νέα, ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα στο Ασφαλιστικό, έρχονται να προστεθούν και διάφορες «εκτιμήσεις» στελεχών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου των Ασφαλίσεων, οι οποίοι εκτιμούν ότι ο νόμος - λαιμητόμος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «θα έχει άδοξο τέλος» και θα ακολουθήσουν «νέα, περισσότερο επιθετικά μέτρα».

Οι τοποθετήσεις αυτές, βέβαια, γίνονται από τη σκοπιά της διεκδίκησης μεγαλύτερου πεδίου δράσης για τους εν λόγω ομίλους και όχι γιατί κόπτονται για τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, ωστόσο σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι το Ασφαλιστικό δε φεύγει ποτέ από το αντιλαϊκό τραπέζι κυβέρνησης - κεφαλαίου - κουαρτέτου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, Γ. Καραβίας, αφού εκτιμά ότι «και αυτό το τελευταίο εγχείρημα κυβέρνησης και θεσμών, που προβλέπει σκληρά μέτρα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, θα έχει άδοξο τέλος» και ότι «κάθε επόμενη προσπάθεια θα συνοδεύεται από νέα επιθετικά μέτρα για το κοινωνικό σύνολο», ζητάει «να προσαρμόσουμε επιτυχημένα μοντέλα άλλων κρατών στις ανάγκες της δικής μας οικονομίας και τις απαντήσεις της δικής μας κοινωνίας».

Ως προς το ποια είναι αυτά τα «επιτυχημένα μοντέλα», την απάντηση δίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Α. Σαρηγεωργίου, ο οποίος υποστηρίζει την υιοθέτηση του συστήματος των τριών πυλώνων: Δημόσια Ασφάλιση, Επαγγελματικά Ταμεία (που βέβαια έχουν ήδη νομοθετηθεί από το 2002) και ιδιωτικά προγράμματα Ασφάλισης. Στο πλαίσιο αυτό ζητάει την επαναφορά των καταργηθέντων φορολογικών κινήτρων, όπου βρίσκεται και το «ζουμί» των απαιτήσεων των επιχειρηματικών ομίλων του εν λόγω κλάδου...

Ειδικότερα, παρουσιάζοντας τις αρχές που θα πρέπει να έχουν τα Επαγγελματικά Ταμεία, για τα οποία θεωρούν ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο πλαίσιο για την ανάπτυξή τους, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της «Εθνικής Ασφαλιστικής», Η. Δασκαλόπουλος, θεωρεί ότι αυτά πρέπει να στηρίζονται: Στην αμιγώς κεφαλαιοποιητική τους λειτουργία, να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε αυτά, να υπάρχει ενιαίο πλαίσιο κανόνων για ασφαλισμένους και φορείς, τα κεφάλαια να τα διαχειρίζονται «επαγγελματίες» και το ύψος των εισφορών να εξαρτάται από την ηλικία του κάθε ασφαλισμένου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ