Σάββατο 5 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απειλές και ωμοί εκβιασμοί σε βάρος των εργαζομένων

Πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων την Τρίτη 8 Νοέμβρη και έκτακτη Γενική Συνέλευση την ίδια μέρα

Σε απειλές, ωμό εκβιασμό και ανακρίσεις κατά μόνας των εργαζομένων που δουλεύουν στη μονάδα χορήγησης μεθαδόνης στη Νίκαια - και ύψωσαν το ανάστημά τους καταγγέλλοντας τους αντιεπιστημονικούς και αντεργατικούς σχεδιασμούς της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ και κατ' επέκταση της κυβέρνησης - κατέφυγε τις προηγούμενες μέρες το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ. Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ κι εμείς να υπενθυμίσουμε ότι οι διοικούντες του Οργανισμού διορίστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ...

«Αντί να προβληματιστούν για την ορθότητα των επιλογών τους που συναντά την καθολική διαφωνία των εργαζομένων, των θεραπευομένων και των οικογενειών τους, ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, ο γενικός διευθυντής και τα μέλη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, σε μια εντυπωσιακή επίδειξη ανακριτικής δεινότητας, επέλεξαν το ρόλο του "ιεροεξεταστή" (...) Επέλεξαν να "εξετάσουν" κατά μόνας τους συναδέλφους - επί πεντάωρο - για μια συλλογική ανακοίνωση, όπου κατήγγειλαν την πρόταση κλεισίματος της μονάδας μεθαδόνης, καθώς και την εν γένει διαδικασία λήψης αποφάσεων για το μέλλον του Οργανισμού (...) Την απειλή που εκτόξευαν, ευθέως, σε κάθε έναν από τους συναδέλφους, που ανέκριναν, με την τελευταία ερώτηση αν νομίζει ότι "θέλει να συνεχίσει να εργάζεται στον Οργανισμό", την επιστρέφουμε», καταγγέλλει ο Σύλλογος και χαρακτηρίζει τα παραπάνω ως «μια διαδικασία πρωτοφανούς επίδειξης αυταρχισμού, τρομοκρατίας και χυδαίας αντίληψης περί άσκησης εξουσίας».

«Διαφαίνεται πως η παρούσα κυβέρνηση, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οι άνθρωποι που έχουν επιλέξει για τη διοίκηση των εποπτευόμενων φορέων τους, εγκαινιάζουν νέα ήθη και έθιμα στο χειρισμό των εργαζομένων που διαφωνούν (...). Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ διαχρονικά δεν επέτρεψαν και δεν θα επιτρέψουν ο ΟΚΑΝΑ να γίνει το τσιφλίκι κανενός», σημειώνει ο Σύλλογος που προκηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 8 Νοέμβρη (12 μ. - 4 μ.μ.) και καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας σε Εκτακτη Γενική Συνέλευση την ίδια μέρα στις 12.30 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού για να αποφασίσουν τη δράση τους. Στη στάση εργασίας και την Εκτακτη ΓΣ καλεί και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ».

Η Νάντια Κοδέλλα, εκ μέρους της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης», με δήλωσή της στον «Ριζοσπάστη», καταγγέλλει «την πρωτοφανή τρομοκράτηση των εργαζομένων για να μην αποκαλύψουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ για συρρίκνωση, υποβάθμιση και προώθηση της ιδιωτικοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η συγκεκριμένη πολιτική που υποχρηματοδοτεί τους δημόσιους οργανισμούς κατά των ναρκωτικών, κλείνει και συρρικνώνει δομές, απολύει εργαζόμενους, δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς τρομοκρατία. Ευθύνη έχει και το ΔΣ του Συλλόγου των Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, όταν δεν αντιπαρατίθεται με την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους με τους άλλους εργαζόμενους για τη διεκδίκηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους και να πάρει απόφαση η ΓΣ για πανελλαδική πανεργατική απεργία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τερτίπια ανοίγει τις πόρτες στους ιδιώτες (2016-10-25 00:00:00.0)
Εκρηκτικά τα προβλήματα με συνέπειες σε εξαρτημένους και εργαζόμενους (2015-12-17 00:00:00.0)
Ζητούν γραπτή δέσμευση για πρόσθετη επιχορήγηση (2013-04-20 00:00:00.0)
Ζητούν γραπτή δέσμευση για πρόσθετη επιχορήγηση (2013-04-20 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στον ΟΚΑΝΑ (2013-03-21 00:00:00.0)
Αριστερο-υποκατάστατα (2008-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ