Τρίτη 8 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Αμεση ανάγκη τα αντιπλημμυρικά έργα στο Ρίο

Την ανάγκη να γίνουν άμεσα έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, που είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή του Ρίου, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, κατά τη διάρκεια ανοικτής σύσκεψης των κατοίκων της περιοχής, που έγινε προχτές Κυριακή και είχε ως θέμα «αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας από τις επιπτώσεις των έργων της Ολυμπίας Οδού και της ΕΡΓΟΣΕ, για τις περιοχές από Ρίο έως Ψαθόπυργο». Ο δήμαρχος, στην τοποθέτησή του, τόνισε πως ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων είναι αυξημένος στις Δημοτικές Κοινότητες της περιοχής του Ρίου, λόγω της ασυδοσίας των μεγαλοκατασκευαστών της νέας οδού και της σιδηροδρομικής γραμμής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απουσία των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, που δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν είναι επιλέξιμα στα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ κ.λπ.). Υπογράμμισε, μάλιστα, πως «περιμένουμε την άμεση έναρξη των εργασιών. Σε αντίθετη περίπτωση, οι κινητοποιήσεις των κατοίκων και της δημοτικής αρχής είναι η μόνη επιλογή». Επίσης, σημείωσε ότι η δημοτική αρχή έχει καταθέσει στον αρμόδιο υπουργό ολοκληρωμένο φάκελο, όπου καταγράφονται και αποτυπώνονται σε φωτογραφίες και χάρτες τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου, Σία Μπιρλή, που έκανε και την εισήγηση, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού και τους κινδύνους από τις πλημμύρες σε ολόκληρη την περιοχή, που ήταν και κοινή διαπίστωση όλων όσων παραβρέθηκαν. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και οι πρώτες σοβαρές επιπτώσεις έγιναν εμφανείς στην πρόσφατη νεροποντή, με αποκλεισμούς δρόμων και προβλήματα σε φρεάτια και αγωγούς, που προκλήθηκαν από φερτά υλικά, χώματα και λάσπες από τα έργα. Γι' αυτό πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν αντιπλημμυρικά έργα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ