Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια φωνή μονολογεί

Οι «Ευτυχισμένες Μέρες», ένα από τα καλύτερα έργα του Σ. Μπέκετ, παρουσιάζεται, στο θέατρο «Bios», σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου, με την Ολια Λαζαρίδου.

Η Γουίνυ, ενταφιασμένη έως επάνω από τη μέση της, στο κέντρο ενός τύμβου, είναι το πρώτο θηλυκό θεατρικό προσωπείο του συγγραφέα που εξαντλεί όλες τις συγγραφικές δυνατότητες στην αναζήτηση μιας γλώσσας του Υποκειμένου. Μια φωνή μονολογεί. Αυτή είναι η ελάχιστη μονάδα μέτρησης της ύπαρξης στα κείμενα του Μπέκετ. Η Γουίνυ μονολογεί και διαρκώς αναζητά μια επιβεβαίωση από τον Γουίλυ πως είναι εκεί και την ακούει. Αρα θα υπάρχει. Αρα θα υπάρχουν. Η Γουίνυ και ο Γουίλυ είναι το ποιητικό δίπολο των Ευτυχισμένων Ημερών που συνθέτει την ενότητά του μέσα σ' ένα χώρο επινοημένο από τον συγγραφέα, στην προσπάθειά του να αποτυπώσει το πιο τρομερό πράγμα που θα μπορούσε να σου συμβεί. Ομως, η Γουίνυ επινοεί διαρκώς τρόπους για να βγάλει τη μέρα της. Κι όταν νιώθει πως η γη την ρουφά προς τα κάτω, εκείνη τραγουδά.

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης. Σκηνικά - Κοστούμια: Αγγελος Μέντης. Επιμέλεια Κίνησης: Αγγελική Στελλάτου. Ηχητική Σύνθεση: Γιώργος Πούλιος. Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης. Παίζουν: Ολια Λαζαρίδου, Αγγελος Σκασίλας.

Διάρκεια παραστάσεων: Παρασκευή 18 Νοέμβρη έως Κυριακή 27 Δεκέμβρη. Παραστάσεις: Πέμπτη - Κυριακή. Ωρα έναρξης: 21.00. Τιμή εισιτηρίου: 12 & 10 ευρώ (φοιτητικό).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ